Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λιβύη: Ο Χαλίφα Χαφτάρ έδωσε εντολή για κατάληψη της Τρίπολης

Ο Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε την έναρξη της τελικής επιχείρησης για την κατάληψη της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης που εδρεύει η αντίπαλη Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης.

Ο Λίβυος διοικητής Χαλίφα Χαφτάρ κάλεσε τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, κάνοντας λόγο για την «τελική μάχη» για την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA).

Ο Χαφτάρ απηύθυνε το κάλεσμα για προέλαση, σε μήνυμα που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya.

Υπενθυμίζεται ότι από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει εμπλακεί σε μία αέναη πολεμική σύρραξη.

Τα ανατολικά τμήματα ελέγχονται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, ενώ τα δυτικά τμήματα από την GNA η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

O αρχηγός του Στόλου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον στρατηγό Χαφτάρ, είχε πρόσφατα δηλώσει ότι οι δυνάμεις της Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) βρίσκονται προ των πυλών της Τρίπολης.

Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ, στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι Ερντογάν στηρίζει το καθεστώς Σαράζ με χρήματα, όπλα αλλά και φυσική παρουσία Τούρκων στρατιωτών που συμμετέχουν στις μάχες και εκπαιδεύουν Λίβυους στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος του στρατηγού Χαφτάρ σημείωσε ακόμα πως: "Δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Αυτή η τουρκική ανοησία είναι απάντηση του Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση"

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις