Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Εκλογές στη Βολιβία: Ο Μοράλες «επικεφαλής της εκστρατείας» του MAS
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές στη Βολιβία: Ο Μοράλες «επικεφαλής της εκστρατείας» του MAS

«Εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείξατε ονομάζοντάς με επικεφαλής της εκστρατείας», ανέφερε ο Μοράλες μέσω Twitter μετά την απόφασή του συνεδρίου του κόμματός του στην Κοτσαμπάμπα (κεντρική Βολιβία).

«Θα αναδείξουμε ενωτικό υποψήφιο και θα επικρατήσουμε εκ νέου στις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Ευχαριστώ που δεν με έχετε εγκαταλείψει, θα είμαι πάντα μαζί σας. Μαζί, θα νικήσουμε», πρόσθεσε από την Κούβα, όπου βρίσκεται από την Παρασκευή για ιατρικές εξετάσεις ο πρώτος αυτόχθων που εξελέγη πρόεδρος της χώρας των Άνδεων.

https://twitter.com/evoespueblo/status/1203395457633968135?ref_src=twsrc^tfw

Οι νέες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν θα είναι οι πρώτες έπειτα από 18 χρόνια στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος του MAS ο Μοράλες.

Το κοινοβούλιο της Βολιβίας ενέκρινε στα τέλη του Νοεμβρίου νομοθέτημα που προβλέπει την διεξαγωγή νέων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών. Σε αυτές, κατέστησε σαφές η μεταβατική κυβέρνηση υπό την Τζανίνε Άνιες, τη γερουσιάστρια της δεξιάς που ανέλαβε υπηρεσιακή πρόεδρος, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στον Μοράλες.

«Σύντομα θα επιστρέψω στη Βολιβία ώστε όλοι μας να ριχτούμε στην εκστρατεία ενόψει των εκλογών και να τις κερδίσουμε, όπως κάναμε πάντα», διαβεβαίωσε ο Μοράλες τηλεφωνικά τους συνέδρους του MAS.

Μεταξύ των πιθανών υποψηφίων του MAS για την προεδρία στις επόμενες εκλογές συγκαταλέγονται ο Ανδρόνικο Ροδρίγκες, νεαρός συνδικαλιστής που εκπροσωπεί τους κοκαλέρος — τους καλλιεργητές κόκας — και η Αντριάνα Σαλβατιέρα, η πρώην πρόεδρος της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL