Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Τέλος οι φιλανθρωπίες για τον Τραμπ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος οι φιλανθρωπίες για τον Τραμπ...

Δεν περνάει μέρα χωρίς να προκύπτει κάποια είδηση που να αποκαλύπτει πόσο αδίστακτος, κυνικός αλλά και ανίκανος να συγκαλύψει τα ίχνη του είναι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης του επέβαλε χθες πρόστιμο δύο εκατομμυρίων δολαρίων για την κατάχρηση δωρεών για την ενίσχυση βετεράνων.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 και συγκεκριμένα σε εκδήλωση στην πολιτεία της Αϊόβα, ο Τραμπ επέτρεψε στο επιτελείο της καμπάνιας του να πραγματοποιήσει από κοινού με το φιλανθρωπικό του ίδρυμα -το οποίο διαλύθηκε τον περσινό Δεκέμβριο- γκαλά για τη στήριξη των βετεράνων του αμερικανικού στρατού.

Τα χρήματα δόθηκαν τελικά με τυμπανοκρουσίες σε οργανώσεις βετεράνων αλλά ένα τμήμα τους χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για την αγορά προεκλογικού υλικού όπως ένα τεράστιο πορτραίτο του Αμερικανού Προέδρου. Ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης προσέφυγε κατά του ιδρύματος και του διοικητικού του συμβουλίου τον Ιούνιο του 2016, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ είχε χρησιμοποιήσει τον οργανισμό για προσωπικά οφέλη.

Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωνε μέχρι σήμερα ότι δεν επρόκειτο να καταλήξει σε συμβιβασμό με το δικαστήριο, τελικά συνήψε, όπως και τα τρία από τα παιδιά του (ο Ντόναλντ Τζ., ο Έρικ και η Ιβάνκα), συμβιβαστική συμφωνία με την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς προκειμένου να τερματιστεί η διαδικασία.

Τα δύο εκατομμύρια του προστίμου θα καταβληθούν τώρα σε οκτώ οργανώσεις με φιλανθρωπικό έργο, έγινε γνωστό από το γραφείο της εισαγγελίας. Η συμφωνία απαγορεύει επίσης στον Τραμπ κάθε μελλοντική ενασχόληση με τη φιλανθρωπία, ενώ υποχρεώνει τα τρία παιδιά του να λάβουν μέρος σε πρόγραμμα κατάρτισης για τα καθήκοντα όσων εργάζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η πιο διασκεδαστική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι πάντως ότι ο γνωστός για τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία του Αμερικανός Πρόεδρος θα υποχρεωθεί τώρα να χρηματοδοτήσει φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξασφαλίζουν πανεπιστημιακές υποτροφίες σε... Αφροαμερικανούς και ιδρύματα όπως το αμερικανικό μουσείο μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Κινήσεις Μπλούμπεργκ

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, την ίδια ώρα, η είδηση της ημέρας ήταν οτι ο πρώην δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει στην κούρσα και να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος.

Ο 77χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, τρεις φορές δήμαρχος της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης, αμφιβάλλει για το κατά πόσον οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε εκ των σημερινών υποψηφίων μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της επόμενης χρονιάς, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Ο όγδοος πλουσιότερος Αμερικανός, με περιουσία που υπολογίζεται από το περιοδικό “Forbes” σε 53,4 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρώσει κεφάλαια, κάτι που δυνητικά του επιτρέπει να αρχίσει αμέσως διαφημιστική καμπάνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL