Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΕΓΑΣ: Οι κυβερνήσεις οφείλουν να τηρούν το σύνταγμα...

"Μας δεσμεύουν μόνο οι διατάξεις της IAAF..."

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ επαναλαμβάνει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του με το περιεχόμενο του νόμου Αυγενάκη στα ζητήματα εκλογιμότητας (θητείες - ηλικίες) επισημαίνοντας:
"Η ισχύουσα νομοθεσία, που προβλέπει όρια θητειών, είναι στα όρια της συνταγματικότητας και είναι επαρκής και πρόσφατη και δεν προβλέπει ούτε αναδρομικότητα, ούτε όρια ηλικίας, για την εκλογιμότητα των αθλητικών στελεχών. Οι προτεινόμενες στο νομοσχέδιο διατάξεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το συνταγματικό και νομικό καθεστώς των αθλητικών σωματείων - ενώσεων και ομοσπονδιών και παραβιάζουν θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και μάλιστα στον χώρο της εθελοντικής προσφοράς.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη προσπάθεια δυσφήμησης και απαξίωσης των αθλητικών στελεχών, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων έχει κάνει υπόθεση ζωής την ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι στα ζητήματα αυτά μας δεσμεύουν μόνο οι αντίστοιχες διατάξεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, της οποίας ο ΣΕΓΑΣ είναι ιδρυτικό μέλος. Στην προκειμένη περίπτωση, η IAAF παρέχει δύο επιπλέον θητείες στις μεταβατικές διατάξεις και δεν προβλέπει όρια ηλικίας σε καμία περίπτωση.

Πιστεύουμε ότι η πολιτεία πρέπει να εξαντλεί τα όρια της νομοθετικής της παρέμβασης με τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης των ελληνικών ομοσπονδιών να εναρμονίσουν το καταστατικό τους στις διατάξεις που προβλέπει το καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στην οποία κάθε μία υπάγεται.

Ο ΣΕΓΑΣ δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα! Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αντισυνταγματικότητα των σχετικών διατάξεων και θα εφαρμόσει τις προβλέψεις του καταστατικού της IAAF, ενσωματώνοντάς τις στο δικό του καταστατικό, θωρακίζοντας και υπερασπιζόμενος το αυτοδιοίκητο στον αθλητισμό και την αξιοπρέπεια των στελεχών του.

Οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις οφείλουν να τηρούν το σύνταγμα και να μην μετέρχονται μεθοδεύσεις που προκαλούν συνειρμούς και συγκρίσεις με το παρελθόν".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο