Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Σάντσεθ πίσω από το ευρω-ένταλμα έκδοσης του Πουτζντεμόν

Ισπανία: Σταυροφορία Καθολικών υπέρ της Δεξιάς

O Πέδρο Σάντσεθ συνεχίζει τη συντηρητική στροφή του υποστηρίζοντας ότι υπάρχει... νομικό κενό για να καταργήσει την αντεργατική μεταρρύθμιση του Ραχόι. Εισπράττει, παράλληλα, την οργή της Προοδευτικής Ένωσης Εισαγγελέων (UPF), του Συλλόγου Εισαγγελέων, της Γενικής Εισαγγελίας του Κράτους και της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν αυτός που ζήτησε από το δικαστικό σώμα το νέο ευρωπαϊκό ένταλμα έκδοσης από το Βέλγιο του πρώην προέδρου της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης Πουτζντεμόν. Οι δηλώσεις του Σάντσεθ πυροδότησαν την οργή και των εθνικιστικών καταλανικών κομμάτων, που κατήγγειλαν τον απερχόμενο πρωθυπουργό για διπροσωπία, αφού μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο ηγέτης του Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί κανένα μετεκλογικό βέτο από τον Σάντσεθ, εάν υπάρξει η προοπτική προοδευτικής και δημοκρατικής κυβέρνησης, στην οποία το Unidas Podemos στοχεύει να συμμετάσχει επί ίσοις όροις. Ο Ιγκλέσιας τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν πλέον διαπραγματεύσεις «λίγων ωρών» και ότι αυτές θα πρέπει να αρχίσουν από το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στις εκλογές της Κυριακής ή μάλλον καλύτερα στη νέα... σταυροφορία κατά των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων φαίνεται ότι θα κατεβεί και η ισπανική Καθολική Εκκλησία, που δεν έχει ασφαλώς καμιά σχέση με τον προοδευτικό αέρα που έφερε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο καρδινάλιος της Μαδρίτης Βαρέλα, που θεωρείται ο «αντιπάπας», θέλει να επιβάλει στη Σύνοδο των Επισκόπων που θα συνεδριάσει σήμερα να εκδώσει ανακοίνωση που θα ζητά από τους πιστούς να μην ψηφίσουν τον... αντίχριστο Σάντσεθ και τον διάβολο Ιγκλέσιας. Ο ισπανικός αντιδραστικός κλήρος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση του Σάντσεθ στρέφεται κατά των θρησκευτικών ελευθεριών και ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών κράτους και Εκκλησίας. Το Opus Dei, το HazteOir και άλλες καθολικές οργανώσεις στηρίζουν ανοικτά τους φασίστες του Vox.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις