Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ο Σάντσεθ πίσω από το ευρω-ένταλμα έκδοσης του Πουτζντεμόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Σάντσεθ πίσω από το ευρω-ένταλμα έκδοσης του Πουτζντεμόν

O Πέδρο Σάντσεθ συνεχίζει τη συντηρητική στροφή του υποστηρίζοντας ότι υπάρχει... νομικό κενό για να καταργήσει την αντεργατική μεταρρύθμιση του Ραχόι. Εισπράττει, παράλληλα, την οργή της Προοδευτικής Ένωσης Εισαγγελέων (UPF), του Συλλόγου Εισαγγελέων, της Γενικής Εισαγγελίας του Κράτους και της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν αυτός που ζήτησε από το δικαστικό σώμα το νέο ευρωπαϊκό ένταλμα έκδοσης από το Βέλγιο του πρώην προέδρου της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης Πουτζντεμόν. Οι δηλώσεις του Σάντσεθ πυροδότησαν την οργή και των εθνικιστικών καταλανικών κομμάτων, που κατήγγειλαν τον απερχόμενο πρωθυπουργό για διπροσωπία, αφού μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο ηγέτης του Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί κανένα μετεκλογικό βέτο από τον Σάντσεθ, εάν υπάρξει η προοπτική προοδευτικής και δημοκρατικής κυβέρνησης, στην οποία το Unidas Podemos στοχεύει να συμμετάσχει επί ίσοις όροις. Ο Ιγκλέσιας τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν πλέον διαπραγματεύσεις «λίγων ωρών» και ότι αυτές θα πρέπει να αρχίσουν από το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στις εκλογές της Κυριακής ή μάλλον καλύτερα στη νέα... σταυροφορία κατά των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων φαίνεται ότι θα κατεβεί και η ισπανική Καθολική Εκκλησία, που δεν έχει ασφαλώς καμιά σχέση με τον προοδευτικό αέρα που έφερε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο καρδινάλιος της Μαδρίτης Βαρέλα, που θεωρείται ο «αντιπάπας», θέλει να επιβάλει στη Σύνοδο των Επισκόπων που θα συνεδριάσει σήμερα να εκδώσει ανακοίνωση που θα ζητά από τους πιστούς να μην ψηφίσουν τον... αντίχριστο Σάντσεθ και τον διάβολο Ιγκλέσιας. Ο ισπανικός αντιδραστικός κλήρος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση του Σάντσεθ στρέφεται κατά των θρησκευτικών ελευθεριών και ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών κράτους και Εκκλησίας. Το Opus Dei, το HazteOir και άλλες καθολικές οργανώσεις στηρίζουν ανοικτά τους φασίστες του Vox.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL