Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Αμερικανικό κομβόι δέχθηκε πυρά στη βορειοανατολική Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμερικανικό κομβόι δέχθηκε πυρά στη βορειοανατολική Συρία

Στρατιωτικό κομβόι των αμερικανικών δυνάμεων, στη βορειοανατολική Συρία, δέχθηκε επίθεση από αντάρτες που υποστηρίζουν την Τουρκία, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ που εκδόθηκε τη Δευτέρα (4/11).

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού Στρατού ανέφερε: «Στις 3 Νοεμβρίου, μια περιπολία των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία δέχθηκε αρκετές επιθέσεων με πυροβόλα, τα βλήματα προσγειώθηκαν ένα χιλιόμετρο και πλέον από τον δρόμο στον οποίο προχωρούσε. Η περιπολία δεν επλήγη».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ διατηρούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτοάμυνα, λέγοντας ότι η ασφάλεια των στρατευμάτων έχει προτεραιότητα.

Νωρίτερα, ο Αρχιστράτηγος Γιούρι Μπορένκοφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντίθετων Πλευρών στη Συρία, δήλωσε πως οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Ρωσία για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ταλ Τάμερ.

Τον Οκτώβριο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα είχαν αρχίσει να απομακρύνονται από τη βόρεια Συρία προς το Ιράκ.

Τον ίδιο μήνα, η Τουρκία άρχισε τη στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία με διακηρυγμένο στόχο τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης, όπου δρουν Κούρδοι μαχητές αλλά και μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL