Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ερντογάν σε Ακιντζί: Έχεις τελείως ξεπεράσει τα όρια

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επετέθη με δριμύτητα κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και με άλλες χώρες της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επετέθη με δριμύτητα κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί για το επικριτικό για την τουρκική επίθεση σχόλιο που ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Το λέω με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο: έχει τελείως ξεπεράσει τα όρια», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ακόμη και αν αποκαλείται "Πηγή Ειρήνης", αίμα κυλάει, και όχι νερό», έγραψε ο Μουσταφά Ακιντζί απευθύνοντας έκκληση «για διάλογο και διπλωματική λύση».

«Την κατάλληλη στιγμή, θα του δώσουμε την απάντηση που αρμόζει», προειδοποίησε ο Ερντογάν, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη την απειλή του.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι είχε «κατηγορηματικά καταδικάσει» το σχόλιο του Ακιντζί, προσθέτοντας ότι τα οστά των τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο «θα πρέπει να στριφογυρίζουν στους τάφους τους».

Η ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί

 «Μερικές φορές μένεις σιωπηλός όχι γιατί δεν έχεις κάτι να πεις. Μερικές φορές οι καταστάσεις είναι τόσο περίπλοκες που κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν εύκολα με ένα ναι ή ένα όχι», έγραψε.
 
Τον ρωτούν, όπως είπε, τη γνώμη του για τη Συρία, κάποιοι για να τη χρησιμοποιήσουν για σκοπούς πολιτικής εκμετάλλευσης. Μάλιστα, προσθέτει, κάποιοι ανέπτυξαν θεωρίες συνωμοσίας για αυτή του τη σιωπή.
 
Ανέφερε ότι δεν πιστεύει σε αυτούς που δεν θέλουν να απαλλαγούν «από τη μάστιγα της τρομοκρατίας και υπέρ της Τουρκίας». Οι πραγματικοί αποδέκτες αυτού του προβλήματος είναι εκείνοι που ζουν στην Τουρκία, δήλωσε ο Ακιντζί.
 
«Η δική μου πεποίθηση είναι ότι η περιοχή της Συρίας είναι πλέον κορεσμένη από τον πόλεμο, που μπαίνει στον δέκατο του χρόνου. Εάν το αίμα που ρέει για δέκα χρόνια συνεχίζει να τρέχει, δεν θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί ειρήνη», ανέφερε.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και με άλλες χώρες της περιοχής.
 
«Έμαθα τι σημαίνει πόλεμος από εμπειρία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο 1974. Παρόλο που αποκαλείτο «ειρηνευτική επιχείρηση» ήταν πόλεμος, που χυνόταν αίμα, και τώρα που το αποκαλούμε «πηγή ειρήνης» δεν χύνεται νερό αλλά αίμα, πρόσθεσε.
 
«Δεν θέλω καμία κοινωνία να υποφέρει από τον πόλεμο» και κανενός το παιδί να αιμορραγεί, είπε. Εξέφρασε, δε, την επιθυμία του να υπάρξει διάλογος το συντομότερο δυνατόν.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο