Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Η τάφρος με τα ψέμματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η τάφρος με τα ψέμματα

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη εκείνο το απόγευμα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε με τους συμβούλους του, που απέρριπταν τη μια μετά τη άλλη τις ιδέες του για να σταματήσει τους «παράνομους μετανάστες» από το Μεξικό. Οι άνθρωποι του Προέδρου τού είχαν ήδη υποδείξει πως η εντολή π.χ. να πυροβολούνται οι μετανάστες στα πόδια θα ήταν παράνομη και θα τον έβαζε σε... περιπέτειες εντός και εκτός ΗΠΑ.

Ανέφικτη -για οικονομικούς λόγους- θα ήταν η δημιουργία μιας τάφρου με αλιγάτορες και φίδια ή ένα ψηλό τείχος από μπετόν, από τη μια άκρη ώς την άλλη, με ατσάλινα καρφιά στην κορυφή. Αδύνατο επίσης να στηθεί ένας ηλεκτροφόρος φράχτης κατά μήκος των συνόρων, που θα «έψηνε» όσους τολμούσαν να τον περάσουν.

«Θέλω να το λύσετε μέχρι αύριο το απόγευμα, κατέβηκα στις εκλογές με αυτό το θέμα και με κάνετε να φαίνομαι σαν ηλίθιος» ούρλιαζε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο των “New York Times”. Όλα αυτά είναι ψέματα, απάντησε ο Τραμπ, είναι fake news από τα fake media και τους αρχιψεύταρους της συγκεκριμένης εφημερίδας (μιας από τις πιο έγκριτες των ΗΠΑ).

Με το ουκρανικό σκάνδαλο να φουντώνει ο Τραμπ τα έβαλε πάλι με τον Τύπο προχθές, στην κοινή συνέντευξη με τον ομόλογό του από τη Φινλανδία, Σάουλι Νιϊστο. Όταν ο δημοσιογράφος του Reuters Τζεφ Μέισον επέμεινε να πάρει μια ουσιαστική απάντηση για το πολιτικό σκάνδαλο, ο Τραμπ εξερράγη και του υπέδειξε να κάνει ερώτηση στον επίσημο προσκεκλημένο, αντί να είναι «διεφθαρμένος και ψεύτης»! Ο δημοσιογράφος δεν συμμορφώθηκε και επανέλαβε το ερώτημα, αν και δεν έλαβε απάντηση.

Η Αμερική -παρά τον τραμπισμό- δεν είναι Ελλάδα, όπου μπορεί καθείς να απειλεί ακόμα και εισαγγελείς γιατί επιχείρησαν να βάλουν φρένο στη χρήση του μειωτικού για την προσωπικότητα των ανθρώπων όρου «λαθρομετανάστης». Το ζήτημα δεν είναι γραμματικό, όπως διατείνονται ορισμένοι. Και αν αυτοί ή και κάποιοι άλλοι φαίνονται τώρα σαν... ηλίθιοι για τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσαν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό χαϊδεύοντας ακροδεξιά αυτιά, δεν φταίει η πραγματικότητα. Αρκεί να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Κι ύστερα, ας αρχίσουν να σκάβουν την... τάφρο στο Αιγαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL