Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεξικό: Διακοπή παιχνιδιών ποδοσφαίρου αν οι οπαδοί φωναζούν ρατσιστικά ή ομοφοβικά συνθήματα

Οι Μεξικανοί αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου είπαν στους διαιτητές, να διακόπτουν τα παιχνίδια εάν οι οπαδοί προχωρούν σε ομοφοβικά ή ρατσιστικά συνθήματα και προειδοποίησαν ότι οι παίκτες πρέπει να εγκαταλείπουν το γήπεδο, αν παρά τις συστάσεις δεν σταματούν.

Εάν μάλιστα οι οπαδοί εξακολουθήσουν, τότε η ομάδα τους θα κληθεί να παίξει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με κλειστές πόρτες και θα υπάρξουν πρόστιμα, όπως δήλωσαν σε δημοσιογράφους αξιωματούχοι της ομοσπονδίας.

«Αυτή η συμπεριφορά εισάγει διακρίσεις εάν ένας τρίτος αισθάνεται ότι επηρεάζεται από αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος της Μεξικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιον ντε Λουίσα.

«Με κανέναν τρόπο δεν θέλουμε να δούμε το μεξικάνικο ποδόσφαιρο να επηρεάζεται. Το Μεξικό εξετάζεται από την FIFA σχετικά με  αυτές τις δράσεις», πρόσθεσε, σε σχέση με την εθνική ομάδα, όπου ακούγονται ομοφοβικά συνθήματα.

Οι αγώνες θα  διακόπτονται για τουλάχιστον πέντε λεπτά μετά την πρώτη ενέργεια και ενδεχομένως περισσότερο εάν συμβεί για δεύτερη φορά, δήλωσαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι σύλλογοι έχουν επίσης εντολή να αποβάλλουν τους παραβάτες-οπδούς από τις εξέδρες...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο