Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Όλοι εναντίον Σοσιαλιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλοι εναντίον Σοσιαλιστών

Οι επερωτήσεις βουλευτών στην ισπανική Βουλή, στην τελευταία συζήτηση πριν τη διάλυσή της, χαρακτηρίστηκε χθες από μια οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και στα υπόλοιπα κόμματα που τους κατηγορούσαν για τις πρόωρες εκλογές της 10ης Νοεμβρίου.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάλβο υποστήριξε ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση εξαιτίας της επιμονής του Ιγκλέσιας... να γίνει υπουργός. Τη διέψευσε όμως ένα μπαράζ τοποθετήσεων από την Αριστερά, που υπενθύμισε ότι ο Π. Ιγκλέσιας είχε δηλώσει ότι αποδέχεται το βέτο του Σάντσεθ εναντίον του και δεν διεκδικεί υπουργείο προκειμένου να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Ρεπουμπλικάνικης Αριστεράς της Καταλωνίας ERC Ρουφιάν απευθυνόμενος στους Σοσιαλιστές τόνισε ότι «όσο πιο ισχυροί είστε τόσο πιο πολύ πλησιάζετε τη Δεξιά», εκτιμώντας ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα «έκανε τις διαπραγματεύσεις όπως μιλά το Vox για τον φεμινισμό». Για τον Ρουφιάν ο Σάντσεθ θα προσπαθήσει να κάνει μια μετεκλογική συμφωνία με τη Δεξιά.

Ο πρόεδρος των Ισπανών βιομηχάνων της CEOE Χαραμέντι είπε ότι οι πρόωρες εκλογές αποτελούν πρόβλημα για τις επιχειρήσεις και την οικονομία, αλλά «είναι καλύτερα» προκειμένου να μην μπει στην κυβέρνηση η Αριστερά.

Η αμηχανία του Σάντσεθ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στη δημοκρατική κοινή γνώμη το γεγονός ότι ο Σάντσεθ έκανε 13 δευτερόλεπτα να απαντήσει (στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό του ισπανικού κράτους) όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν σκέφτεται να ζητήσει συγγνώμη από τους Ισπανούς για την κατάντια των τελευταίων μηνών και εάν θα παραιτηθεί από γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος εάν δεν εκλεγεί πρωθυπουργός μετά τις νέες εκλογές. «Λοιπόν, εγώ... είμαι ο εκπρόσωπος της δύναμης με τις περισσότερες ψήφους» ψέλλισε με δυσκολία ο Σάντσεθ για να περάσουν 13 ατελείωτα δευτερόλεπτα που κοιτούσε αμήχανα τους δημοσιογράφους κάνοντας απίστευτους μορφασμούς και χειρονομίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL