Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
1000 δολάρια ανά κάτοικο τον χρόνο χρειάζονται για τη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

1000 δολάρια ανά κάτοικο τον χρόνο χρειάζονται για τη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη στοιχίζει ακριβά. Η αποτίμηση, που είναι δική μας, είναι ότι εάν θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού, θα χρειαστούν 1000 τον χρόνο, ανά κάτοικο, για τα επόμενα έτη» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το μέγαρο των Ηλυσίων, όπου συναντήθηκε με οικονομικούς παράγοντες.

«Για αυτό, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των διεθνών οργανισμών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και εμείς θέλουμε, με την ευκαιρία της G7 στο Μπιαρίτς, να υπάρξει ένας αριθμός ανακοινώσεων για το πράσινο Ταμείο για το κλίμα» συνέχισε ο Λε Μερ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τηλεφώνησε στους ομολόγους του των χωρών της G7 «για να τους ζητήσει να συμμετάσχουν στην αναχρηματοδότηση» του Ταμείου.

Το πράσινο Ταμείο για το κλίμα, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε στο Κανκούν του Μεξικού το 2010 και ιδρύθηκε στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική) τον επόμενο χρόνο, στηρίζει κατά κύριο λόγο τις αναπτυσσόμενες χώρες, που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κλιματική αλλαγή.

Ο αρχικός στόχος του Ταμείου ήταν να συγκεντρώσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τις αναπτυγμένες χώρες προς όφελος των αναπτυσσόμενων χωρών.

Εκτός του Ταμείου, ο Μπρουνό Λε Μερ θα ήθελε να κινητοποιήσει «τεχνικά εργαλεία που θα κατευθύνουν τις οικονομικές ροές προς τη μάχη εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη και προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL