Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αντίθετος σε πρόωρες εκλογές στην Εθνοσυνέλευση τάχθηκε ο Χουάν Γκουαϊδό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίθετος σε πρόωρες εκλογές στην Εθνοσυνέλευση τάχθηκε ο Χουάν Γκουαϊδό

«Τι θα γινόταν εάν το καθεστώς τολμούσε, και μπορεί να το κάνει, να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές [εκλογές] χωρίς όρους [συμφωνημένους με την αντιπολίτευση]; Θα πνιγεί στις αντιφάσεις του, στην απομόνωσή του, σε μια καταστροφή», υποστήριξε ο Γκουαϊδό απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μπροστά στην είσοδο της εθνοσυνέλευσης, της οποίας είναι πρόεδρος.

Το σώμα και ο ίδιος «θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας ό,τι κι αν γίνει», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί από περίπου πενήντα κυβερνήσεις, με πρώτες τις ΗΠΑ.

Το βράδυ της Δευτέρας η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που πρόσκειται στον πρόεδρο Μαδούρο, κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Θα προτείνω να σχηματιστεί μια επιτροπή (...) για να αποτιμήσει σύμφωνα με τον νόμο, το Σύνταγμα και την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, κατόπιν διαβουλεύσεων με όλους τους οργανισμούς, τον λαό, τον δρόμο, πότε είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή εκλογών», δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος αυτό Διοσδάδο Καμπέγιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το αποτέλεσμα της διαβούλευσης είναι πως οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν «την 1η Ιανουαρίου (2020), θα οργανώσουμε τις εκλογές αυτές τις εκλογές την 1η Ιανουαρίου. Αν προκύψει ότι πρέπει να γίνουν φέτος (...) θα κάνουμε αυτό που θα υπαγορευθεί από τη διαβούλευση». Ο Καμπέγιο είπε πως ελπίζει να δώσει «αυτή την πληροφορία στη χώρα εντός των προσεχών ημερών».

Κανονικά οι εκλογές για την ανανέωση της Εθνοσυνέλευσης θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL