Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Βενεζουέλα: Πετρελαϊκές πιέσεις ΗΠΑ εναντίον Μαδούρο και υπέρ Γουαϊδό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενεζουέλα: Πετρελαϊκές πιέσεις ΗΠΑ εναντίον Μαδούρο και υπέρ Γουαϊδό

Το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τον αυτόκλητο πρόεδρο της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, που είναι πρόεδρος του Κογκρέσου, καθιστά τον διορισμό της νέας ηγεσίας της Citgo νόμιμο, αποφάσισε χθες η προεδρεύουσα του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ Καθαλίν ΜακΚόρμικ.

Η απόφαση τούτη προσφέρει νομική ισχύ στον Γκουαϊδό να διορίζει τις διευθύνσεις της Sitgo και της ομολόγου της Petroleos de Venezuela (PDVSΑ). Μολαταύτα, το δικαστήριο ανακοίνωσε την αναστολή επί 10 μέρες της εκτέλεσης της απόφασής του, προκειμένου να δωθεί χρόνος στους δικηγόρους του Μαδούρο για να την εφεσιβάλουν.

H απόφασή της ΜακΚόρμικ, που όπως τονίζει «αποδέχεται ως δεσμευτική την αναγνώριση από την προεδρία των ΗΠΑ της κυβέρνησης του Γουαϊδό και την ισχύ των διορισμών της διοίκησης της PDVSA από αυτήν», υψώνει ένα δύσβατο εμπόδιο στην προσπάθεια του Μαδούρο να αμφισβητήσει την διορισμένη διοίκηση από τον αυτόκλητο πρόεδρο τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Είμαστε ευγνώμονες που το δικαστήριο απέρριψε τις προσπάθειες του Μαδούρο να χρησιμοποιήσει την αμερικανική δικαιοσύνη για να προωθήσει τους αντιδημοκρατικούς του στόχους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Citgo.

Από την πλευρά του, ο Κουΐν Σμίθ, ένας από τους συνηγόρους που εκπροσωπούσε τον Μαδούρο, αρνήθηκε να κάνει σχόλια μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Το ίδιο έπραξαν η PDVSA και το υπουργείο Πετρελαίων της Βενεζουέλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL