Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Στην "προβλεπόμενη διαδικασία" επιμένει το Ιράν, καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την κατάσχεση του τάνκερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην "προβλεπόμενη διαδικασία" επιμένει το Ιράν, καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την κατάσχεση του τάνκερ

Η υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Stena Impero που κατάσχεσε χθες το Ιράν θα πρέπει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομική διαδικασία, καθώς παραβίασε τους κανόνες της ναυσιπλοΐας, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στον Βρετανό ομόλογό του, Τζέρεμι Χαντ κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Νωρίτερα, ο βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ είχε δηλώσει ότι στη συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του, τού είχε εκφράσει την “οξεία απογοήτευσή του” για την κατάσχεση του -υπό βρετανική σημαία- τάνκερ Stena Impero που έγινε χθες από το Ιράν, στο Στενό του Χορμούζ.

Δημοσιοποίηση βίντεο με το δεξαμενόπλοιο Stena Impero

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο από το Stena Impero.

Στο βίντεο αυτό, το δεξαμενόπλοιο φαίνεται αγκυροβολημένο στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ένας αξιωματούχος των λιμενικών αρχών του Ιράν είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς από τους Φρουρούς της Επανάστασης για την διεξαγωγή έρευνας, μετά την σύγκρουσή του με ένα ιρανικό αλιευτικό πλοίο κι αφού αγνόησε το σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει το ψαράδικο.

Το Λονδίνο κάλεσε τον Ιρανό επιτετραμμένο 

Η Βρετανία κάλεσε σήμερα τον Ιρανό επιτετραμμένο στο Λονδίνο, μετά την χθεσινή κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία Stena Impero στο Στενό του Χορμούζ, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Νωρίτερα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης με το Ιράν, ενώ και ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. 

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τεχεράνη από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη, με τους τρεις Ρώσους ναυτικούς του βρετανικού δεξαμενόπλοιου, όπως μετέδιδε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Οι ναύτες παραμένουν εντός του πλοίου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL