Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Σαλβίνι, υπουργός για όλες τις δουλειές...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαλβίνι, υπουργός για όλες τις δουλειές...

Ο Ματέο Σαλβίνι έκανε μια ακόμη επίδειξη δύναμης για το ποιος κυβερνά την Ιταλία, προχωρώντας χθες ως αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τη φορολογική του μεταρρύθμιση. Την ίδια ώρα διόρισε υπεύθυνο Οικονομικών της Λέγκας τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών που βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης κατηγορούμενος για διαφθορά, ενώ διέταξε την εκκένωση κατάληψης 78 άστεγων οικογενειών και "ανακάλυψε" πύραυλο αέρος - αέρος σε γιάφκα νεοναζί στην Παβία.

Ο Σαλβίνι παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών με τον νέο υπεύθυνο Οικονομικών της Λέγκας, τον γερουσιαστή Αλεσάντρο Σίρι, για να παρουσιάσουν τη μεταρρύθμιση της «οριζόντιας φορολογίας» Flat Tax, που θα οδηγήσει «στη μείωση της φορολογίας σε 40 εκατομμύρια πολίτες”.

Ο Σαλβίνι είχε μάλιστα καλέσει και 43 οικονομικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις για να παρουσιάσει την οριζόντια μείωση της φορολογίας στο 15% για οικογενειακά εισοδήματα έως 55 χιλιάδες ευρώ το έτος και τον στόχο του να κάνει τους Ιταλούς να βγάλουν από τις θυρίδες ασφαλείας τα περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ της εκτιμώμενης... φοροδιαφυγής.

«Δεν θα αποδεχθούμε καμιά καθυστέρηση (στην ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης)» συμπλήρωσε ο υπουργός... Εσωτερικών, καλώντας τους κοινωνικούς εταίρους σε μια νέα συνάντηση σε δύο εβδομάδες με στόχο να περάσει τη μεταρρύθμιση τον... Αύγουστο. Για τον πρωθυπουργό Τζιουζέπ Κόντε ο Σαλβίνι έδειξε έναν «θεσμικά αθέμιτο ανταγωνισμό», ενώ για το Κίνημα Πέντε Αστέρων επρόκειτο απλώς για μια... πολιτική συνάντηση.

Ο Σαλβίνι δεν ξέχασε πάντως ότι πρέπει να επιβάλει τον νόμο και την τάξη, στέλνοντας τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς για να ξεσπιτώσουν 340 άτομα, 78 οικογένειες με 80 ανήλικους, από ένα πρώην σχολείο στην περιφέρεια της Ρώμης, που είχαν καταλάβει από το 2003. Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι ήταν αντίθεση στην επέμβαση της αστυνομίας, γιατί δεν μπορεί να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της μεταστέγασης των 78 οικογενειών.

Κινητοποιώντας 18 θωρακισμένα οχήματα, 6 φορτηγά με καραμπινιέρους, 6 επιθετικά τζιπ και ένα ελικόπτερο, πυροσβέστες και 50 δημοτικούς αστυνομικούς ο Σαλβίνι αντιμετώπισε τις άστεγες οικογένειες, που έφτιαξαν πρόχειρα οδοφράγματα για να αποτρέψουν την εκκένωση του κτιρίου, ενώ απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων και κράτησε μακριά εκατοντάδες ακτιβιστές των κινημάτων στέγης.

Στην Παβία, λίγο έξω από το Μιλάνο, η πολιτική αστυνομία Digos ανακάλυψε σε γιάφκα νεοναζί μεταξύ άλλου οπλισμού και έναν πύραυλο αέρος - αέρος 800 κιλών, από αυτούς που χρησιμοποιεί ακόμη το Κατάρ. Οι νεοναζί, που φαίνεται ότι είχαν πολεμήσει στο Ντονμπάς, προσπαθούσαν να πωλήσουν τον πύραυλο της δεκαετίας του ’80 στη... μαύρη αγορά και να εισπράξουν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ για να χρηματοδοτήσουν πιθανώς τις δραστηριότητές τους, ενώ βρέθηκαν και πολλές βάσεις εκτοξευτών ρουκετών.

Στη Νότιο Ιταλία, η εισαγγελία του Αγκριτζέντο αποφάσισε να προσφύγει εναντίον της απόφασης της ανακρίτριας που διέταξε την απελευθέρωση της γενναίας καπετάνιου του “Sea Watch 3” Κάρολα Ρακέτε, που έσωσε πάνω από σαράντα άτομα στη θάλασσα και τα οδήγησε ασφαλή στη Λαμπεντούζα. Η Ρακέτε θα ανακριθεί στις 18 Ιουλίου για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, όπως αποκαλεί το διάταγμα Σαλβίνι τη διάσωση ναυαγών προσφύγων και μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL