Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραδόθηκαν στην Τουρκία τα πρώτα τμήματα των S-400 (φωτό + video)

Σε αεροπορική βάση κοντά στην Άγκυρα αφίχθηκαν τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Εν αναμονή της επικοινωνίας μεταξύ των υπουργών Άμυνας Τουρκίας και ΗΠΑ. - Φωτογραφίες και βίντεο από την άφιξη των πρώτων τμημάτων του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η Τουρκία παρέλαβε την Παρασκευή το ρωσικό αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα S-400, γεγονός το οποίο καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Τα πρώτα τμήματα, σύμφωνα με την Άγκυρα, αφίχθηκαν στην αεροπορική βάση Μούρτεντ, κοντά στην Άγκυρα.  Οι παραδόσεις, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες και video όπου παρουσιάζεται η άφιξη των πρώτων τμημάτων του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Στις φωτογραφίες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας παρουσιάζονται μερικά φορτηγά, όπως και ένα βαρύ φορτηγό που φαίνεται να μεταφέρει τμήμα του συστήματος S-400.

Σήμερα έφτασαν τρία αεροσκάφη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Παράλληλα συνεχίζεται η εκπαίδευση του προσωπικού τόσο για την εγκατάσταση όσο και για τη λειτουργία του συστήματος των S-400 και στην Τουρκία και στη Ρωσία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε «ότι ακόμη εξετάζουμε και την προμήθεια Patriot. Οι αξιωματούχοι μας ασχολούνται με το ζήτημα εντατικά».

Πτώση κατά 0,6% κατέγραψε νωρίτερα η τουρκική λίρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις αφού το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35, εφόσον η Άγκυρα παραλάβει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις