Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
2οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / "Aργυροί" Κορακάκη και Καρακιζίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

2οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / "Aργυροί" Κορακάκη και Καρακιζίδης

Η Ελλάδα κατέκτησε την Κυριακή στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες πέντε μετάλλια, δύο ασημένια και τρία χάλκινα, σε τέσσερα αθλήματα, σκοποβολή, σάμπο, τζούντο και στίβο και μέχρι χθες το απόγευμα βρισκόταν στην 25η θέση του πίνακα των μεταλλίων της διοργάνωσης στο Μινσκ.

Το πρώτο αργυρό μετάλλιο για τη χώρα μας πήρε η Άννα Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων, σ' ένα αγώνισμα που θύμιζε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ άσχημα τον προκριματικό (90/100 στην πρώτη σειρά), αλλά τελικά "έσωσε την παρτίδα" (572/600) παίρνοντας, έστω και ως όγδοη, μια θέση τον τελικό.

Στον τελικό η Κορακάκη βρέθηκε επικεφαλής μετά τις 10 πρώτες βολές και ήταν συνεχώς σε τροχιά μεταλλίου. Ενώ είχαν μείνει τέσσερις αθλήτριες, η Σέρβα Ζοράνα Αρούνοβιτς πήρε μια μικρή διαφορά, που την κράτησε μέχρι τέλους στην πρώτη θέση, ενώ η Ελληνίδα, χωρίς να πιεστεί, πήρε το αργυρό μετάλλιο. Και η τρίτη θέση ήταν βαλκναική υπόθεση, καθώς η Βουλγάρα Αντοανέτα Μπόνεβα άφησε εκτός βάθρου τη Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαρασκίνα. Σήμερα (9 π.μ.) η Άννα Κορακάκη αγωνίζεται και σπορ πιστόλι (πυροβόλο) από απόσταση 25 μέτρων, αγώνισμα στο οποίο είχε στεφθεί "χρυσή" ολυμπιονίκης στο Ρίο, αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο σταθερή.

Το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο ήρθε στο σάμπο χάρη στον Σάββα Καρακιζίδη, που έχασε από τον Ρώσο Μπαγκντασαριάν στον τελικό μετά από σκληρή μάχη. Νωρίτερα είχε νικήσει τον Αζέρο Γκαράγεφ και τον Λευκορώσο Ανίσκεβιτς.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Γιώργος Αζωίδης στην κατηγορία 73κ. του τζούντο, με συγκομιδή πέντε νίκες και μία ήττα (όλες με πτώση), κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Επικράτησε των Χόιακ (Σλοβενία), Γκιακόβα (Κόσοβο), Χαϊντάροφ (Αζερμπαϊτζάν) και μετά την ήττα του από τον Αζέρο Ορούγιοφ πήρε το χάλκινο μετάλλιο από τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπούτμπουλ.

Η Εθνική ομάδα πήρε την τρίτη θέση στον α' όμιλο των αγώνων του στίβου, αλλά ο Κώστας Δουβαλίδης (13.72 στα 110μ. εμπ.) και η Ραφαηλία Σπανουδάκη (11.61 στα 100μ.) την πρώτη θέση στα αγωνίσματά τους και την τρίτη συνολικά σε όλους τους ομίλους, κατακτώντας άλλα δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα του στίβου θα αγωνιστεί σήμερα (2.20 μ.μ., EPT Sports HD) σ' έναν από τους τρεις ομίλους της προημιτελικής φάσης με στόχο μία από τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση στους αυριανούς ημιτελικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL