Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Προελαύνουν ΗΠΑ και... Μάρτα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Προελαύνουν ΗΠΑ και... Μάρτα!

Με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο πανηγύρισε το γκολ επί της Ιταλίας η Μάρτα...

Τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Εθνική Ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών που αυτή τη φορά επικράτησε της Σουηδίας με 2-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η ομάδα της Τζιλ Έλις φαντάζει ανίκητη και πρώτο φαβορί για να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Παρά την ήττα της, η Σουηδία πέρασε στους "16", ενώ η Ταϊλάνδη φεύγει από τη Γαλλία με το βάρος της ήττας-συντριβής 13-0 από τις Αμερικανίδες. Στο τελευταίο ματς του ομίλου ηττήθηκε κι από τη Χιλή με 2-0.

Το ντέρμπι κορυφής του πέμπτου ομίλου βρήκε νικήτρια την Ολλανδία που επικράτησε του Καναδά με 2-1, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου το Καμερούν νίκησε 2-1 τη Νέα Ζηλανδία, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με μηδενική βαθμολογική συγκομιδή.

Για τη φάση των «16» γίνεται σέντρα σήμερα (6.30 μ.μ. Ελλάδας) στη Γκρενόμπλ, όπου η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία, ενώ στις 10 μ.μ. η Νορβηγία την Αυστραλία στους πρώτους "νοκ άουτ" αγώνες. Η "οικοδέσποινα" Γαλλία θα υποδεχθεί τη Βραζιλία αύριο στη Χάβρη, ενώ νωρίτερα (6.30 μ.μ.) η Αγγλία αντιμετωπίζει το Καμερούν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν την Ισπανία τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στη Ρεμς (7 μ.μ.), ενώ την ίδια μέρα (10 μ.μ.) η Σουηδία παίζει με τον Καναδά. Τέλος την Τρίτη 25 Ιουνίου θα γίνουν οι αγώνες Ιταλίας - Κίνας (7 μ.μ.) και Ολλανδίας - Καναδά (10 μ.μ.).

Οι προημιτελικοί της διοργάνωσης θ' αρχίσουν στις 27 Ιουνίου, οι ημιτελικοί στις 2 Ιουλίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου.

Ιστορικό ρεκόρ η Μάρτα…

'Έγραψε ιστορία" η Βραζιλιάνα "σταρ" Μάρτα. Η αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας πέτυχε το νικητήριο γκολ στο κόντρα στην Ιταλία (1-0) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Με αυτό το τέρμα η 33χρονη Βραζιλιάνα, που επονομάζεται και "θηλυκός Πελέ" έγινε η πρώτη σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες. Η Μάρτα έφθασε στα 17 τέρματα, ξεπερνώντας τα 16 που είχε πετύχει ο Γερμανός Μίροσλαβ Κλόζε σε Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ με δύο γκολ λιγότερα (15) είναι ο συμπατριώτης της Ρονάλντο και με τρία (14) ο Γερμανός Γκερντ Μίλερ.

Αυτό είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετέχει η Μάρτα, γεννημένη στις 19 Φεβρουαρίου 1986, έχοντας σκοράρει σε όλα. Να σημειωθεί πως έχει κατακτήσει έξι χρονιές το βραβείο της καλύτερης παίκτριας στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL