Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
MΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / "Νταμπλούχος" ο Παναθηναϊκός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΙ / "Νταμπλούχος" ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών της Μπάσκετ Λιγκ τον Προμηθέα Πάτρας με 111-77 και πήρε το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, κάνοντας παράλληλα το "νταμπλ", καθώς είχε νικήσει και τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο.

Απόντος του Ολυμπιακού, ήταν ο πιο εύκολος τίτλος για τους "πράσινους" τα τελευταία χρόνια, καθώς "σκούπισαν" με 3-0 και το Περιστέρι στην ημιτελική φάση. Την 3η θέση της Μπάσκετ Λιγκ πήρε η ΑΕΚ, που νίκησε "στις λεπτομέρειες" (82-83) την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στο "Ανδρέας Παπανδρέου" και τελείωσε τη σειρά με 3-1 νίκες.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Ηλία Παπαθεοδώρου να παίρνει τη θέση του Λούκα Μπάνκι στην ΑΕΚ, ενώ ο Ρικ Πιτίνο έδωσε πιθανότητες 50-50% να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, καθώς θα συζητήσει πρώτα με την οικογένειά του. Οι επιτυχημένοι Μιχάλης Γιατράς και Αργύρης Πεδουλάκης θα συνεχίσουν βέβαια σε Προμηθέα Πάτρας και Περιστέρι αντίστοιχα.

* Πάντως, με τη σύμφωνη γνώμη του Πιτίνο, αποκτήθηκε ήδη ο 24χρονος Αμερικανός Τζέικομπ Γουάιλι, που μπορεί να παίξει κοντά στο καλάθι, αν και δεν είναι πολύ ψηλός (2.04μ.), καθώς έχει ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα. Τη σεζόν που τελείωσε, έπαιξε μόνο επτά ματς στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Γκραν Κανάρια, κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι στην ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό στην έδρα της (80-99), όπου σημείωσε 16 πόντους.

* Με αφορμή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ για την πρόσληψη του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος στην "απάντησή" του επεσήμανε:

"Η ικανότητα και η προσωπικότητα είναι το ζητούμενο για μια επιλογή. Δεν είναι δυνατόν ν’ αποδεχόμαστε 'a priori' την οικογενειακή ευθύνη σε θέματα αθλητισμού και να επιτρέπουμε την 'προσωποφαγία' και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δεν είναι δυνατόν να πρεσβεύουμε το 'διαφορετικό' μόνο στα λόγια. Πρέπει να το πρεσβεύουμε και με τις πράξεις μας. Και ν’ αποκρούουμε κάθε μορφή ρατσισμού ή προκατάληψης. Πρέπει ν’ αναζητούμε εργαλεία συνένωσης και όχι διαχωρισμού. Αυτό άλλωστε είναι το στοιχείο που μας κάνει να διαφέρουμε από τους άλλους συλλόγους".

* O Bασίλης Φραγκιάς θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL