Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από το Μπακού στο Μινσκ...

Ο Κωνσταντίνος Μαλγαρινός και Άννα Κορακάκη με τα αργυρά μετάλλια των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων...

Με επικεφαλής την Άννα Κορακάκη...

Διεξάγονται από την 21η Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου οι 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν η ελληνική αποστολή είχε κατακτήσει συνολικά εννέα μετάλλια (ένα χρυσό - τέσσερα αργυρά - τέσσερα χάλκινα) και είχε πάρει την 28η θέση στον πίνακα των μεταλλίων μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν σε 20 αθλήματα (τα 16 ολυμπιακά).

Σ' εκείνη την πρώτη διοργάνωση, που σε άλλα αθλήματα αγωνίσθηκαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες και άλλες ομάδες εφήβων και νεανίδων, η χώρα που κυριάρχησε ήταν η Ρωσία με 161 συνολικά μετάλλια (τα 78 χρυσά) και ακολούθησε η διοργανώτρια χώρα, το Αζαρμπαϊτζάν με 56 μετάλλια (τα 21 χρυσά) και η Μεγάλη Βρετανία με 47 μετάλλια (21 χρυσά).

Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, που αποτελείτο από 138 άτομα, πήρε ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, που κυριάρχησε για μια ακόμη φόρα στο αγώνισμα των κρίκων με 15.633 βαθμούς.

Τα αργυρά μετάλλια κατέκτησαν ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, ο κολυμβητής Δημήτρης Δημητρίου στα 400μ. ελεύθερο, ο καρατέκα Μιχαήλ-Γιώργος Τζάνος στα 84 κιλά και οι σκοπευτές Άννα Κορακάκη-Κωνσταντίνος Μαλγαρινός στο μεικτό των 10μ. με αεροβόλο πιστόλι.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης, η κολυμβήτρια Ηλέκτρα Λεμπλ στα 100μ. πεταλούδα και Εθνικές ομάδες εφήβων και νεανίδων στην υδατοσφαίριση.

Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας (αποτελείται από 67 αθλητές και αθλήτριες) στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ θα είναι η Άννα Κορακάκη, που θα διεκδικήσει μετάλλια σε πέντε διαφορετικά αγωνίσματα! Μάλιστα είναι και το μοναδικό μέλος της ελληνικής αποστολής με κατάκτηση μεταλλίου και στην πρώτη διοργάνωση.

Τα αθλήματα που μετέχουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είναι (για τον στίβο κάναμε ειδική αναφορά την περασμένη Κυριακή):

Τοξοβολία: Ευαγγελία Ψάρρα, Αλέξανδρος Καραγεωργίου (αντίκυρτο ατομικό και μεικτό).

Ποδηλασία: Βαρβάρα Φασόη, Γιώργος Μπούγας, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Χαράλαμπος Καστραντάς (δρόμου), Χρήστος Βολικάκης (πίστας - μάντισον, όμνιουμ, πόντοι, σκρατς), Ζαφείρης Βολικάκης (πίστας - μάντισον).

Ενόργανη γυμναστική: Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο).

Ρυθμική γυμναστική: Ελένη Κελαϊδίτη (σύνθετο)

Τραμπολίνο: Λίλα Κασάπογλου, Μάριος Γράψας (ατομικό)

Τζούντο: Γιώργος Αζωίδης, Γιώργος Μαρκαριάν (73κ.), Αλέξης Ντανατσίδης (81κ.), Ελισάβετ Τελτσίδου (70κ.).

Καράτε: Ελένη Χατζηλιάδου (-68κ.)

Σάμπο: Βαλεντίνα Γκόγκουα (-56κ.), Μαριάνθη Σκόρδα (-64κ.), Σάββας Καρακιζίδης (-62κ.), Γιώργος Μαρκαριάν (-74κ.), Βασίλης Μπαλαμπανασβίλι (-82κ.)

Σκοποβολή: Άννα Κορακάκη (αεροβόλο 10μ. - σπορ 25μ. - μεικτό 10μ./25μ./50μ.), Δήμητρα Παπακανέλλου (αεροβόλο 10μ.), Διονύσης Κορακάκης (αεροβόλο 10μ. - μεικτό 10μ./25μ./50μ.), Νίκος Μαυρομμάτης (σκιτ).

Πινγκ Πονγκ: Κατερίνα Τόλιου, Παναγιώτης Γκιώνης (απλό).

Πάλη: Ζωή Χατζατούροβα (-57κ.), Αθηνά Γιαγτζόγλου (-50κ.), Μαρία Πρεβολαράκη (-53κ.), Κατερίνα Πιτσιάβα (-76κ.), Κύριλλος Μπίνεμπαουμ (ελευθέρα 74κ.), Γιώργος Σαββουλίδης (ελευθέρα 86κ.), Δημήτρης Τσεκερίδης (ελληνορωμαϊκή 87κ.), Χρήστος Σαμαρτζίδης (ελευθέρα 97κ.).

Κανόε Καγιάκ: Στέφανος Δημόπουλος (C1 1000μ.), Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης - Παναγιώτης Αντωνίου (Κ2 2000μ.).

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ΕΡΕ είναι εδώ

Είναι βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις της ΕΡΕ η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους. Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα "Φιλόδημος" που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Δειτε ολοκληρο το αρθρο