Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ / Υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ / Υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός

Με χθεσινή απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται στην Α2 και τιμωρείται επιπλέον με αφαίρεση έξι βαθμών από τη νέα σεζόν, ενώ ο αγώνας του ΟΑΚΑ κατακυρώθηκε στον Παναθηναϊκό με 20-0. Με βάση τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός τιμωρείται με συνολικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα της ομάδας ακυρώνονται. Επιπρόσθετα, οι «ερυθρόλευκοι» αποβάλλονται από το πρωτάθλημα, ενώ καταλαμβάνουν και επίσημα την τελευταία θέση στην φετινή βαθμολογία της Μπάσκετ Λιγκ. Το πόσο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση με απόφαση του ΑΣΕΑΔ υπέρ των “ερυθρόλευκων” στις δύο προσφυγές τους για παράνομη διαδικασία ορισμού των διαιτητών την 26η αγωνιστική και την επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί κανένας να προδικάσει...

Στην απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρεται πως "ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο" ο Ολυμπιακός, χωρίς να διευκρινίζεται αν αναφέρεται στην κανονική περίοδο ή στα πλέι οφ.

Αν αφορά την κανονική περίοδο, τότε γίνονται “άνω-κάτω” τα πλέι οφ, αφού αλλάζει η βαθμολογία και τα νέα ζευγάρια είναι εντελώς διαφορετικά: ΑΕΚ - Άρης, Περιστέρι - Χολαργός, Προμηθέας - Ήφαιστος και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

Σήμερα είναι κρίσιμη μέρα για τον Ολυμπιακό και για ακόμη έναν λόγο, καθώς συνεδριάζει η ολομέλεια των ομάδων στην Αδριατική Λίγκα για να αποφασίσει για τον αν θα τον κάνει δεκτό ή όχι στη διοργάνωση. Προκειμένου να μετάσχει ο Ολυμπιακός χρειάζεται να γίνει με απόλυτη ομοφωνία δεκτή η αίτησή του, ενώ θα απορριφθεί αν υπάρξει έστω και μία διαφωνία. Να σημειωθεί ότι τέσσερις ομάδες από τις δώδεκα, μεταξύ των οποίων ο Ερυθρός Αστέρας και η Τσεντεβίτα, έχουν εκφραστεί αρχικά αρνητικά.

Μια επιπλέον δυσκολία για τον Ολυμπιακό είναι ότι, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι ομάδες στην Αδριατική Λίγκα θέλουν να τελειώσει νωρίς η διοργάνωση το 2020 και διαφωνούν με την αύξηση σε δεκατέσσερις ομάδες, κάτι που θα γίνει αν παίζει και η ομάδα του Πειραιά.

* Διεξάγονται αύριο Σάββατο οι δύο αγώνες που θα κρίνουν την πρόκριση στα ημιτελικά της Μπάσκετ Λιγκ. Στις 5 μ.μ., στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Χολαργό (CosmoteSport TV) και στις 7.30 μ.μ. το Περιστέρι τον Ήφαιστο Λήμνου στο “Ανδρέας Παπανδρέου” (ΕΡΤ Sports HD).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL