Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενεργειακή αναβάθμιση στο αθλητικό κέντρο του Πλάτωνα στη Νίκαια

Το έργο, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, με χρηματοδότησή της Περιφέρειας Αττικής. Η η εξοικονόμηση ενέργειας, μόνο για τη θέρμανση της πισίνας, θα ξεπεράσει το 50%, ενώ αντίστοιχα τα ποσοστά μείωσης στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις

Το κλειστό κολυμβητήριο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον «Πλάτωνα» του δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη αναβαθμίζονται ενεργειακά, καθώς η λειτουργία του, στην τωρινή του κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα δαπανηρή. 

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, με την χρηματοδότησή του να γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η εξοικονόμηση ενέργειας, μόνο για τη θέρμανση της πισίνας, θα ξεπεράσει το 50%, ενώ αντίστοιχα θα είναι και τα ποσοστά μείωσης για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επεσήμανε πως «το γεγονός ότι βρεθήκαμε μπροστά σε συσσωρευμένα χρέη, δεν μας στέρησε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αναγκαίες αθλητικές παρεμβάσεις καθώς και στην ενίσχυση της κτιριακής υποδομής των αθλητικών δράσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως σήμερα έχουν διασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις ύψους 10 εκατ. χωρίς χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο.

«Από τη μια άκρη του Δήμου έως την άλλη, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που λύνουν σημαντικά προβλήματα υποδομής στην πόλη και ανοίγουν ελπιδοφόρες προοπτικές για το αύριο. Ένα από αυτά είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου "Πλάτωνα". Με τη χρήση νέων τεχνολογιών προγραμματίζουμε έργα που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και παράλληλα αναβαθμίζουν και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον», κατέληξε ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο