Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γ. Βασιλειάδης: "Να σταματήσει η στοχοποίηση ανθρώπων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γ. Βασιλειάδης: "Να σταματήσει η στοχοποίηση ανθρώπων"

Μία μέρα μετά τη ψήφιση από τη Βουλή των διατάξεων για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στην ΕΡΤ διεξοδικά για την άλλη "πληγή" του ελληνικού αθλητισμού αυτήν περίοδο, που είναι η κατάσταση στο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ειδικά για τα τελευταία γεγονότα με στόχο τον διεθνή διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλο, ο Γ. Βασιλειάδης είπε: «Ξέρω πως οι εισαγγελικές αρχές έχουν παρέμβει για τις ασχήμιες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε εξιχνιάσεις σε όλες τις υποθέσεις, με τελευταία την ταυτοποίηση ατόμων που επιτέθηκαν στον διαιτητή. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα και να οδηγήσει εκεί που τους αξίζει και τους ηθικούς, και τους φυσικούς αυτουργούς. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δείξουν σοβαρότητα. Να σταματήσει η στοχοποίηση ανθρώπων, να καταλάβουν και οι ίδιοι οι πρόεδροι πως το ακροατήριό τους πολλές φορές παρεξηγεί τα λεγόμενα και προκαλούνται έκρυθμες καταστάσεις".

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον αθλητισμό συνέχισε: "Δεν έχουμε πόλεμο. Αθλητισμός είναι. Και έτσι όπως έχει καταντήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τα δεδομένα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα και με την άναρχη δομή του, δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν κάποιος χάσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο, που δεν βγαίνεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Περιμένουμε τον ΕΣΑΚΕ. Φαίνεται πως θα πάρουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη χρονιά. Οφείλουν όλοι να κρατήσουν τους τόνους χαμηλά. Περιμένουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η ομοσπονδία έτσι κι αλλιώς δεν στέκεται, οπότε τη βγάζω εκτός παιχνιδιού!».

Αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: "Θα πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά για να συντηρήσουν έναν 'στρατό', που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό 'στρατό'. Όχι για να φτιάξουν ένα προϊόν για το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL