Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Επικές ανατροπές και αγγλικός θρίαμβος!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Επικές ανατροπές και αγγλικός θρίαμβος!

Ο πάγκος της Λίβερπουλ, με τον δημιουργό της ομάδας Γιούργκεν Κλοπ και τον μεγάλο απόντα, λόγω τραυματισμού, Μοχάμεντ Σαλάχ με την προφητική μπλούζα ("Νever give up", "Μην εγκαταλείπεις ποτέ"!)

Οι συγκινήσεις που κρύβουν οι φετινές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου δεν έχουν προηγούμενο, όπως δεν έχει προηγούμενο οι τέσσερις φιναλίστ σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ να είναι όλοι από την ίδια χώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Αγγλία και μάλιστα οι τρεις από την ίδια πόλη, το Λονδίνο!

Ακόμα κι αν τελείωνε εδώ το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι θα ήταν άκρως ικανοποιημένοι. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μετά από τέτοιους επαναληπτικούς ημιτελικούς, που σημαδεύτηκαν από δύο επικές ανατροπές. Έτσι, την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη, ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ. Είναι μόλις ο δεύτερος αγγλικός «εμφύλιος» στην ιστορία του θεσμού, μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι στα πέναλτι το 2008 στη Μόσχα.

Για να βρεθούν στον τελικό οι "κόκκινοι" του Μερσεϊσάιντ χρειάστηκαν το εκπληκτικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, μία από τις μεγαλύτερες και πιο σπάνιες ανατροπές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε ημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάτι που στο παρελθόν είχαν σημειώσει μόνο ο Παναθηναϊκός το 1971 και η Μπαρτσελόνα το 1986. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αποτυγχάνει να υπερασπιστεί ένα σημαντικό προβάδισμα. Στην περσινή διοργάνωση οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν στη φάση των "8", μετά το 4-1 της Βαρκελώνης, χάνοντας με 3-0 από τη Ρόμα με γκολ του Κώστα Μανωλά. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα...

Με τη σειρά τους, τα «σπιρούνια» του Λονδίνου δεν πτοήθηκαν ούτε από το γεγονός πως ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα μέσα στην έδρα τους από τον Άγιαξ με 0-1, ούτε από το γεγονός πως οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στον επαναληπτικό με 2-0. Οι "πετεινοί" με τρία γκολ του Λούκας Μόουρα στο δεύτερο ημίχρονο, το τρίτο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασαν σε μία επική ανατροπή (2-3). Έτσι οι παίκτες του Ποκετίνο σταμάτησαν την εκπληκτική πορεία του Άγιαξ, που κορυφώθηκε στα νοκ άουτ με τους αποκλεισμούς της κατόχου του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης και εν συνεχεία τη Γιουβέντους.

Η Λίβερπουλ για να φθάσει στον τελικό απέκλεισε τη Μπάγερν, νικώντας την με 1-3 στο Μόναχο και με δύο νίκες την Πόρτο. Από την πλευρά της η Τότεναμ "σκούπισε" με δύο νίκες τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και συμμετείχε σε μία από τις συγκλονιστικότερες σειρές προημιτελικών στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, νικώντας με 1-0 στο Λονδίνο και χάνοντας με 4-3 στο Μάντσεστερ.

Η περσινή φιναλίστ Λίβερπουλ είναι συνυφασμένη με τον κορυφαίο στην ιεραρχία ευρωπαϊκό θεσμό, αφού στην τροπαιοθήκη της βρίσκονται ήδη τα τρόπαια του 1977, του 1978, του 1981, του 1984 και του 2005. Έχει, επίσης, και 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ. Η Τότεναμ θα βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει κατακτήσει 1 Κύπελλο Κυπελλούχων και 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ. Έτσι ο τίτλος επιστρέφει στην Αγγλία για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν τον είχε κατακτήσει η Τσέλσι στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν.

Αγγλική ομάδα θα κατακτήσει και το Γιουρόπα Λιγκ, αφού στον τελικό του Μπακού στις 29 Μαΐου θα αναμετρηθούν οι δύο "μεγάλες" του Λονδίνου, η Άρσεναλ και η Τσέλσι. Οι "κανονιέρηδες" του Σωκράτη Παπασταθόπουλου απέκλεισαν με δύο νίκες (3-1 και 2-4) τη Βαλένθια, ενώ οι "μπλε" χρειάσθηκε να πάνε στη διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της 'Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (ισόπαλοι 1-1 οι δύο αγώνες).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL