Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Το τρίτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν δυνατόν να μην συνδυαστεί με μια ακόμα εντυπωσιακή επίδοση. Με τον θρίαμβο επί του Λεβαδειακού (5-0) ο "δικέφαλος" έσπασε το φράγμα των 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχοντας σκοράρει 64 φορές στο πρωτάθλημα, 22 στο κύπελλο και 15 στην Ευρώπη!

Τρία τα πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όλα διαφορετικά. Το πρώτο (1976) το πήρε η αγαπημένη εκδοχή των φιλάθλων της ομάδας, με μόνο δύο ξένους (Φορτούλα, Γκουερίνο) και όλοι οι άλλοι βορειοελλαδίτες, το δεύτερο (1985), χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει ποιοτικότερο ρόστερ από τους ανταγωνιστές του, είχε την τύχη με το μέρος του. Το φετινό είναι ξεχωριστό, και το πιο εντυπωσιακό από πλευράς επιδόσεων.

Απομένει μάλιστα η ομάδα του Λουτσέσκου να τερματίσει αήττητη, κάτι που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Μπόμπεκ στον πάγκο του το 1964! Φέτος ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα της Σούπερ Λιγκ από την αρχή μέχρι το τέλος! Μια "πλούσια" ομάδα σε έμψυχο υλικό, δυνατή σε όλες τις γραμμές της, με πλάνο και υπομονή...

Ο Λουτσέσκου, που του αναλογεί μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας, μπορεί να γίνεται πολλές φορές εμμονικός και ενίοτε κουραστικός, όμως δουλεύει πολύ και με πρόγραμμα...

Άψογοι στις υποχρεώσεις τους και οι ποδοσφαιριστές του, με τους περισσότερους να σκοράρουν σε κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος!

Τώρα ο ΠΑΟΚ και η διοίκησή του έχουν μπροστά τους ένα πιο δύσκολο έργο. Οφείλουν να βρουν τρόπο να μείνουν στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τους 70 βαθμούς, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι", με αμυντικές αδυναμίες και σε αρκετά παιχνίδια να μην βρίσκουν τρόπο να σκοράρουν, έμειναν τελικά δίκαια στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το σημαντικό για την ομάδα του Μαρτίνς είναι ότι τελειώνει τη σεζόν με νίκες και εξαιρετική απόδοση. Εφόσον ενισχυθεί κυρίως στο κέντρο της άμυνας, μπορεί να επανέλθει σύντομα στην κορυφή.

ΑΕΚ και Ατρόμητος διεκδικούν την 3η θέση. Δύο ομάδες χωρίς σταθερή απόδοση... Ο Άρης κατάφερε να βγει στο Γιουρόπα Λιγκ έχοντας εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο του (Παντελίδης). Ο Πανιώνιος, παρά τα προβλήματά του, "έπιασε" την 6η θέση! Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο μπροστά του, εξαιρετική η Λαμία, μία από τα ίδια ο Παναιτωλικός... Στο τέλος σώθηκαν Ξάνθη και Λάρισα. Αστέρας, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννενα παλεύουν στις 5 Μαΐου για την παραμονή τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL