Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΤΟΚΙΟ 2020 / Μεγάλες αλλαγές και νέα αθλήματα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΤΟΚΙΟ 2020 / Μεγάλες αλλαγές και νέα αθλήματα...

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της διοργάνωσης, με εξαίρεση τα αγωνίσματα της πισίνας, όπου σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι τελικοί της κολύμβησης θα διεξαχθούν πρωινές ώρες (για την Ιαπωνία), μετά από αίτημα των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Πρωί και μάλιστα τα χαράματα (ώρα έναρξης 6 π.μ.) θα δοθούν οι εκκινήσεις των Μαραθώνιων Δρόμων ανδρών και γυναικών για την αποφυγή ενδεχόμενου καύσωνα, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθούν πρωί και τελικοί του στίβου μέσα στο στάδιο (σφαιροβολία ανδρών - γυναικών, μήκος ανδρών - γυναικών, 100μ. εμπόδια γυναικών, 110μ. εμπ. ανδρών, 400μ. εμπόδια ανδρών - γυναικών, τριπλούν ανδρών).

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 θα διεξαχθούν 24 Ιουλίου - 9 Αυγούστου, αλλά η αθλητική δράση θα ξεκινήσει δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης με τους προκριματικούς αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών και του σόφτμπολ. Η κωπηλασία και η τοξοβολία ξεκινούν την ημέρα της τελετής έναρξης (24 Ιουλίου), ενώ οι αγώνες για τα χρυσά μετάλλια θα αρχίσουν την 1η ημέρα με το αεροβόλο γυναικών από απόσταση 10 μέτρων. Θα υπάρχουν συνολικά 11 χρυσά μετάλλια εκείνη την ημέρα, με τα υπόλοιπα να είναι σε τοξοβολία, ποδηλασία, ξιφασκία, τζούντο, Ταε Κβον Ντο και άρση βαρών.

Τα νέα αθλήματα θα εμφανιστούν νωρίς στο πρόγραμμα. Το μπάσκετ 3×3 ξεκινάει τη δεύτερη μέρα των αγώνων, όπως και οι αγώνες skateboard στον δρόμο, ενώ το BMX freestyle ακολουθεί την 1η και 2η Αυγούστου. Το skateboard του πάρκου θα εμφανιστεί στις 5 και 6 Αυγούστου και η αναρρίχηση θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου.

Η δράση κορυφώνεται την 1η Αυγούστου, στο «Super Σάββατο», όταν θα απονεμηθούν 21 μετάλλια. Ακολουθεί η "Χρυσή Κυριακή", με 26 αγώνες μεταλλίων συμπεριλαμβανομένου του Μαραθωνίου των γυναικών, του τελικού 100 μέτρων των ανδρών στο στίβο, των τελικών της γυμναστικής και του τελικού τένις των ανδρών. Ο στίβος θα ξεκινήσει στις 31 Ιουλίου στο νέο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το καράτε, ένα ακόμη άθλημα που κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου. Το Σάββατο 8 Αυγούστου θα γίνουν 30 τελικοί, ο μεγαλύτερος αριθμός στη διάρκεια των αγώνων. Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 9 Αυγούστου. Το πρωί θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος των ανδρών και το τελευταίο γεγονός του "Τόκιο 2020", πριν από την τελετή λήξης, θα είναι ο τελικός στο πόλο ανδρών.

Με την ελπίδα να έχει πάρει το "εισιτήριο" και η Εθνική μας ομάδα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά του μπάσκετ. Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλων των τεσσάρων και στην προημιτελική φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ και οι δύο καλύτερες τρίτες. Στη συνέχεια θα χωριστούν σε δύο νέα γκρουπ: οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος στο ένα., ενώ το δεύτερο θα αποτελείται από τις δύο δεύτερες ομάδες που έμειναν και από τις καλύτερες τρίτες της α' φάσης. Στη συνέχεια θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δυο γκρουπ, ώστε να προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών κι έτσι οι ομάδες να μην μπορούν να "διαλέξουν" αντίπαλο. Τέλος, οι παίκτες των ομάδων θα δώσουν δύο αγώνες λιγότερους σε σύγκριση με το παλιό σύστημα διεξαγωγής, ενώ το πρόγραμμα του τουρνουά μπάσκετ επιμηκύνεται κατά δύο ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL