Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κάποιοι στην Ελλάδα μου έλεγαν πως δεν είμαι Έλληνας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κάποιοι στην Ελλάδα μου έλεγαν πως δεν είμαι Έλληνας...

"Ξέρω ποιος είμαι και από που έρχομαι κι αυτό έχει σημασία".

Την ημέρα που στην ελληνική Βουλή ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο όνομά του τονίζοντας τη σημασία της ενσωμάτωσης των παιδιών που γεννήθηκαν από μετανάστες γονείς στη χώρα μας, ως ένα μέτρο και για την επίλυση του δημογραφικού, το Undefeated του ESPN φιλοξενούσε αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

"Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει από πού είμαι. Οι περισσότεροι θεωρούν πως η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι Έλληνες. Είναι όμως και οι δύο μαύροι, είναι και οι δύο Νιγηριανοί" εξήγησε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στον δημοσιογράφο του ESPN: "Ζούσαμε σε ένα νιγηριανό σπίτι. Είναι προφανές πως γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα σχολείο εκεί, όμως στο τέλος της ημέρας, όταν γυρίζω στο σπίτι μου, δεν βρίσκω ελληνική, αλλά νιγηριανή κουλτούρα. Πάντα με πειθαρχία, πάντα με σεβασμό για τους μεγαλύτερους".

Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέχισε: "Και οι δύο γονείς μου γεννήθηκαν στη Νιγηρία, όμως στη χώρα υπάρχουν 250 διάλεκτοι. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα! Θέλω να επιστρέψω εκεί και να δω πού μεγάλωσαν οι γονείς μου, η οικογένειά μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Ελπίζω να κάνουν και τα παιδιά μου το ίδιο. Θα μεγαλώσουν στις ΗΠΑ, μια μέρα όμως θέλω να γυρίσουν στην Ελλάδα και να δουν πού έζησα, να δουν το γήπεδο στο οποίο έπαιζα".

Τέλος ο "Greek Freak" αποκάλυψε πως έχει και νιγηριανό διαβατήριο: "Ήταν κι αυτό σημαντικό για εμένα. Οι γονείς μου ήθελαν να το πάρω, το ίδιο ήθελα κι εγώ. Πολλοί λένε ότι είμαι Αφρικανός, κάποιοι στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν είμαι Έλληνας επειδή είμαι μαύρος. Κάποιοι εδώ λένε ότι δεν είμαι Νιγηριανός. Δεν ασχολούμαι, εγώ ξέρω ποιος είμαι και από πού έρχομαι κι αυτό έχει σημασία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL