Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τσακωμοί κακομαθημένων παραγόντων...

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, πήρε θέση για τα προχθεσινά γεγονότα στο ΟΑΚΑ και δήλωσε:

"Ο ρόλος της ΓΓΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού είναι η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του αθλητή, του σωματείου, της ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα.

Στη διαιτησία δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Σας θυμίζω ότι και στο ποδόσφαιρο τις όποιες αλλαγές στη διαιτησία δεν τις επέβαλε η Πολιτεία και δεν μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που η διαιτησία είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου, αλλά η διεθνής συνομοσπονδία. Επομένως, αν υπάρχουν προβλήματα, οφείλουν να λυθούν με τον τρόπο αυτό.

Η Πολιτεία από την πλευρά της μπορεί να παρέμβει με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Μέσα από την απλή αναλογική στις ομοσπονδίες, τις θητείες στα εκτελεστικά μέλη των ομοσπονδιών, μέσα από το τέλος στην ψήφο δια αντιπροσώπου. Όποιος θέλει λοιπόν ας τις στηρίξει, αλλά δεν συνέβη αυτό όταν πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε το σχέδιο νόμου στη διαβούλευση. Αντίθετα, είχαμε αντιδράσεις και από τις ομοσπονδίες και από την ΕΟΕ. Να προσέξουν όλοι ιδιαίτερα. Δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας".

* Από το Μιλγουόκι πήρε θέση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. "Το μπάσκετ να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει" έγραψε στο Twitter ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, που έκανε το ίδιο βράδυ μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του στην Ιντιάνα, οδηγώντας την ομάδα του σε νίκη επί των Πέισερς με 106-97.

Δείτε όλα τα σχόλια