Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ / Θύμα διαδικτυακής επίθεσης ο Τζόρνταν Θίοντορ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ / Θύμα διαδικτυακής επίθεσης ο Τζόρνταν Θίοντορ

Τζόρνταν Θίοντορ: "Ρατσιστές κι εδώ. Κουνάω με απογοήτευση το κεφάλι μου"

Ρατσιστική επίθεση στο Διαδίκτυο δέχθηκε ο Τζόρνταν Θίοντορ. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ "ανέβασε" φωτογραφία με τη σύζυγό του, που είναι Τουρκάλα και παίζει στη Γαλατασαράι.

Ένας φασίστας - ρατσιστής, που θεώρησε ότι μπορεί να μιλάει εξ ονόματος της ΑΕΚ, του έγραψε: "Αν δεν δείξεις σεβασμό στην ελληνική κουλτούρα, η ΑΕΚ δεν θα σε συγχωρέσει. Διασκεδάζεις σε ένα ελληνικό μέρος και υπάρχει μια γυναίκα από την Τουρκία στο τραπέζι, με αηδιάζεις νέγρο". Ο Θίοντορ ενημέρωσε για το ρατσιστικό εις βάρος του σχόλιο και παράλληλα σχολίασε: "Ρατσιστές και εδώ. Κουνάω με απογοήτευση το κεφάλι μου".

Η ΚΑΕ ΑΕΚ πήρε αμέσως θέση με ανακοίνωση συμπαράστασης στον παίκτη της τονίζοντας πως "δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της" και επισημαίνοντας: "Στην οικογένεια της ΑΕΚ δεν χωρoύν παραβατικοί και ακραίοι. Δεν έχουν θέση στις δραστηριότητες της ομάδας μας. Δεν έχουν θέση στο γήπεδό μας. Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν θέση προβοκάτορες, που στο όνομα του συλλόγου, πιθανώς, επιδίδονται σε βαρβαρότητες, με στόχο εν τέλει να πλήξουν τον ίδιο τον σύλλογο".

Από την πλευρά του ο συμπαίκτης του Θίοντορ, Χάρης Γιαννόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του Instagram: "Φασίστες και ρατσιστές παντού. Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Μην τους αφήσετε να κερδίσουν". Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Αμερικάνο άσο της ΑΕΚ εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

'Ολα αυτά τη μέρα που η FIBA Europe έδωσε στη δημοσιότητα τις καλύτερες ασίστ του περασμένου μήνα στο Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ και μια απ' αυτές ήταν του Τζόρνταν Θίοντορ στον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιζόν.

* Αρχίζει σήμερα η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 9.30 μ.μ. στην Πυλαία την ισπανική Τενερίφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL