Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΒΙΒΛΙΟ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / "Γυναίκα και άθληση" από την Ελένη Αυλωνίτου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΙΒΛΙΟ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / "Γυναίκα και άθληση" από την Ελένη Αυλωνίτου

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάζει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου (8.30 μ.μ.) στο Public Cafe του Συντάγματος την επανέκδοση του βιβλίου της διδάκτωρος Εργοφυσιλόγου και βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου "Γυναίκα και άθληση".

Σκοπός του βιβλίου είναι να δώσει επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ζητήματα που άπτονται των βιολογικών ιδιαιτεροτήτων της γυναικείας φύσης, σε σχέση με την άθληση σε όλα τα επίπεδα. Συνδέοντας την εμπειρία ως πρωταθλήτρια κολύμβησης και την επιστημονική της γνώση ως διδάκτωρ Εργοφυσιολογίας, η συγγραφέας αναζητεί απαντήσεις σ’ ένα πλήθος εσφαλμένων αντιλήψεων, που σχετίζονται με τη συμμετοχή της γυναίκας στην άθληση, ενώ παρουσιάζει επιστημονική τεκμηρίωση σ’ ένα πλήθος ερωτημάτων, που έχουν να κάνουν με την υγεία και την εν γένει ασφαλή συμμετοχή της γυναίκας στην άθληση.

"Μετά την εμφάνιση της πρώτης έκδοσης αυτού του βιβλίου το 1993, περίμενα ότι στο μέλλον οι επιστήμονες θα ασχολούντο ακόμη περισσότερο με θέματα που άπτονται της συμμετοχής της γυναίκας στην άθληση. Μετά από πολλά χρόνια διαπίστωσα ότι το θέμα της ιδιαιτερότητας της γυναικείας φύσης σε σχέση με την άθληση κράτησε μεν έντονο το ερευνητικό ενδιαφέρον, όμως το ενδιαφέρον αυτό υπήρξε αποσπασματικό. Έτσι η ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας και ανανεωμένης έκδοσης του παρόντος βιβλίου έγινε επιτακτική με αποτέλεσμα η δεύτερη έκδοσή του, εμπλουτισμένη με νέα δεδομένα, να είναι ανοικτή μπροστά σας" λέει η συγγραφέας.

Τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο "Γυναίκα και Άθληση" αφορούν στη βελτίωση των αθλητικών της ικανοτήτων, την επίδραση του περιοδικού κύκλου και της χρήσης αντισυλληπτικού στην αθλητική απόδοση, τις επιδράσεις της συστηματικής άθλησης στον περιοδικό κύκλο και τις τυχόν μελλοντικές επιπτώσεις στην ικανότητα της γυναίκας για αναπαραγωγή, τις προπονητικές εντάσεις και τις προσαρμογές στη γυναικεία φύση, τα όρια της γυναίκας για άσκηση σε προχωρημένη ηλικία, την κατάλληλη διατροφή για αθλητική απόδοση και προετοιμασία για αγώνες, καθώς και την προφύλαξη από τραυματισμούς, που σχετίζονται με τη γυναικεία φύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL