Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
MΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Με τον Καναδά στην πρεμιέρα η Εθνική μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Με τον Καναδά στην πρεμιέρα η Εθνική μας

Το πάθος... περισσεύει στην Εθνική γυναικών του μπάσκετ

Ξεκινάει σήμερα στην Τενερίφη της Ισπανίας το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών στο μπάσκετ με τη συμμετοχή και της Εθνικής μας ομάδας. Η "γαλανόλευκη", που κατέκτησε την 4η θέση στο περσινό Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζει στον α' όμιλό τον Καναδά, τη Γαλλία και την Κορέα.

Οι παίκτριες που έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς μαζί του είναι κατά 11/12 οι ίδιες της περσινής επιτυχίας: Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Άννα Σπυριδοπούλου, Μαριέλα Φασούλα, Ελεάννα Χριστινάκη και Πηνελόπη Παυλοπούλου (αντί της Άννας- Νίκης Σταμολάμπρου).

"Έχουμε περάσει κάποιους τραυματισμούς, αλλά καταφέραμε να είμαστε έτοιμες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Καναδά, για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό" δήλωσε η Άρτεμις Σπανού και συνέχισε: "Θα δείξουμε αυτά που έχει συνηθίσει ο κόσμος από εμάς. Θα βγάλουμε το πάθος μας, την ενέργειά μας και την αγάπη μας γι’ αυτή την ομάδα. Εμείς θα δίνουμε τη μάχη μας και το 100% των δυνατοτήτων μας μέσα στο γήπεδο".

Το τζάμπολ στο Σάντα Κρουζ της Τενερίφης για την Εθνική μας ομάδα θα δοθεί στις 7.30 μ.μ. (ΕΡΤ2) και η πρώτη αντίπαλος είναι η ισχυρή ομάδα του Καναδά. Το 2010 στην Τσεχία ,την προηγούμενη φορά που η Εθνική μας είχε πάει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε ηττηθεί από τον Καναδά 57-52 στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και με 71-55 στον αγώνα κατάταξης για τη 10η θέση. Αύριο Κυριακή, την ίδια ώρα (7.30 μ.μ.), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και τη Δευτέρα (3.30 μ.μ.) την ομάδα της Κορέας.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τρεις πώτες ομάδες κάθε ομίλου. Οι άλλοι όμιλοι: Αυστραλία, Τουρκία, Αργεντινή, Νιγηρία (2ος), Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο, Βέλγιο, Ισπανία (3ος), Λετονία, ΗΠΑ, Σενεγάλη, Κίνα (4ος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL