Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.2°C18.5°C
0 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.3°C16.6°C
0 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
7.0°C13.2°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.8°C17.7°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
6 °C
5.9°C10.7°C
0 BF 100%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / "Κατέρρευσε" η ΑΕΚ στο β' ημίχρονο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / "Κατέρρευσε" η ΑΕΚ στο β' ημίχρονο!

Για ένα ημίχρονο άντεξε η ΑΕΚ...

Η ΑΕΚ για ένα ημίχρονο είχε αξιοπρεπή παρουσία στο κατάμεστο (53.221 τα εισιτήρια) "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", αλλά στην επανάληψη "κατέρρευσε" και ηττήθηκε με 3-0 από τον Άγιαξ διακόπτοντας, έτσι, το ευρωπαϊκό της σερί των 13 αήττητων αγώνων.

Η "Ένωση" μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στο ματς και σύστημα 5-3-2 δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πιέσουν ασφυκτικά στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να κάνουν κλασική ευκαιρία. Σιγά - σιγά η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει και με κινητήριο μοχλό τον Μάνταλο ισορρόπησε το ματς, δημιουργώντας μάλιστα στο 14' τη σημαντικότερη ευκαιρία του α' ημιχρόνου, όταν κεφαλιά του Σιμόες στο πρώτο δοκάρι, μετά από φάουλ του Μάνταλου, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η κατοχή ήταν 68% - 32% για τους γηπεδούχους, που είχαν την πρωτοβουλία, αλλά και μηδέν ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Η ΑΕΚ φαινόταν πιο ουσιαστική, η αμυντική της γραμμή λειτουργούσε πολύ καλά και με μακρινές μπαλιές "έψαχνε" τους Κλωναρίδη και Πόνσε, που σε 2-3 περιπτώσεις κινήθηκαν πολύ απειλητικά στην περιοχή του "Αίαντα".

Στο β' ημίχρονο η εικόνα αλλάξε άρδην! Ο Άγιαξ στάθηκε τυχερός και σκόραρε στην πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά κι ο "δικέφαλος" δεν έκανε κάτι για να αντιδράσει. Στο 47' ο Νέρες σέντραρε και βρήκε τον Ταλιαφίκο στην πλάτη της ελληνικής άμυνας και με πλασέ πέτυχε το 1-0. Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη του ματς, ο Άγιαξ με αλλεπάλληλα κόρνερ συνέχισε να πιέζει και στο 58' έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν ο Μπάρκας απέκρουσε σωτήρια κοντινή κεφαλιά του Ταλιαφίκο.

Ο Ουζουνίδης στο 70' εγκατέλειψε το αμυντικό σχήμα (μπήκε ο Γιαννιώτας στη θέση του Μπακάκη) και στο 77' έγινε το 2-0. Ο Τάντιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ανενόχλητος Φαν ντε Μπέεκ από το σημείο του πέναλτι "σκότωσε" τον Μπάρκα. Το "κερασάκι στην τούρτα" για τον Άγιαξ έβαλε και πάλι ο Ταλιαφίκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν "κρέμασε" από πλάγια τον Μπάρκα για το 3-0.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ζιεχ, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (78' Ντόλμπεργκ), Χούντελαρ (62' Φαν Ντε Μπέικ), Τάντις.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (61' Άλεφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε (81' Γιακουμάκης).

Στον άλλο αγώνα του ομίλου: Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου 0-2.

* Στην πρεμιέρα του Youth League η K19 της ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή με 6-0 από τον Άγιαξ. Στο άλλο ματς: Μπενφίκα - Μπάγερν Μονάχου 3-0.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL