Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
UEFA NATIONS LEAGUE / Από το ζενίθ στο ναδίρ η Εθνική μας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

UEFA NATIONS LEAGUE / Από το ζενίθ στο ναδίρ η Εθνική μας...

Ο Κώστας Φορτούνης σκόρερ της νίκης στην Εσθονία και κορυφαίος της Εθνικής μας και στα δύο ματς...

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο UEFΑ Νations League "καταφέρνοντας" μέσα σε λίγες μόλις ημέρες να βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ και με μία νίκη και μία ήττα να είναι "ίσα βάρκα, ίσα πανιά" σε μια διοργάνωση που ξεκίνησε με υψηλούς στόχους.

Στον πρώτο της αγώνα το βράδυ του Σαββάτου κατάφερε να "αποδράσει" από την έδρα της Εσθονίας με ένα γκολ που σημείωσε ο "φιλότιμος" Κώστας Φορτούνης, με την απόδοση της ομάδας του Μίκαελ Σκίμπε στoν αγώνα του Ταλίν να χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική, ειδικά στο α' ημίχρονο.

Το βράδυ της Τρίτης στη Βουδαπέστη η Ουγγαρία, παρ' ότι δεν έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση, αλλά ούτε έδειξε ομάδα δυνατοτήτων, που δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες, κατάφερε και νίκησε, σ' ένα άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο, με 2-1. Καθοριστικό για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος ήταν το δεύτερο γκολ των Ούγγρων που σημειώθηκε, κόντρα στη ροή του αγώνα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και το οποίο σε δηλώσεις του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χαρακτήρισε ως "χαζό". Να προσθέσουμε ότι δεν έχει προηγούμενο μία ομάδα, να δέχεται 5 σουτ μέσα σε 42'' και να μην αντιδρά, όπως έκανε η Εθνική μας ομάδα και ειδικά όταν θεωρείται η άμυνα η "δυνατή" της γραμμή...

Η ελληνική ομάδα έχασε αρκετές ευκαιρίες για να αποφύγει τουλάχιστον την ήττα, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και τώρα οι Έλληνες διεθνείς είναι αναγκασμένοι να «τρέξουν» για να μη βρεθούν εκτός του βασικού τους στόχου που είναι η διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» για το ερχόμενο Εuro...

Η ήττα από την ομάδα του Μάρκο Ρόσι έφερε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τη Φινλανδία, που έχει συγκεντρώσει ήδη 6 βαθμούς, μαζί με την Ουγγαρία σε ισοβαθμία στους 3 βαθμούς, ενώ στην τελευταία θέση του ομίλου βρίσκεται η Εσθονία, που έχει ηττηθεί και στους δύο πρώτους αγώνες της. Την 1η αγωνιστική η Φινλανδία νίκησε στο Τάμπερε την Ουγγαρία με 1-0, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής επικράτησε με το ίδιο σκορ, πάλι εντός έδρας, της Εσθονίας.

Η συνέχεια είναι το ίδιο σημαντική, με την Ελλάδα να υποδέχεται στις 12 Οκτωβρίου την Ουγγαρία και τρεις μέρες αργότερα να παίζει εκτός έδρας με τη Φινλανδία. Μπορεί στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης της Βουδαπέστης ο Μίκαελ Σκίμπε να υποστήριξε πως "δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα", παρά την ήττα από τους Ούγγρους, όμως πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες.

Η πρώτη θέση στον όμιλο της Εθνικής μας σημαίνει πως η ομάδα που θα την κατακτήσει θα διεκδικήσει με τις άλλες τρεις νικήτριες των υπολοίπων ομίλων της τρίτης κατηγορίας του UEFA Nations League μια θέση πρόκρισης για το Euro του 2020, ενώ η πρωτιά στον όμιλο συνεπάγεται και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία του νέου θεσμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL