Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / Χωρίς Μπουρούση και Πρίντεζη στην Τιφλίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / Χωρίς Μπουρούση και Πρίντεζη στην Τιφλίδα

Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την Εθνική ομάδα έκανε κόντρα στη Σερβία ο Γιάννης Μπουρούσης

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ βρίσκεται από χθες στην Τιφλίδα για τον αυριανό αγώνα (6.00 μ.μ., ΕΡΤ2) με τη Γεωργία για τη 2η αγωνιστική του 2ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αλλά για "προσωπικούς λόγους" - χωρίς να γίνει κάτι περισσότερο γνωστό - δεν ταξίδεψαν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Έτσι, στη δωδεκάδα θα μπουν οι "κομμένοι" του Ηρακλείου, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που εκ των πραγμάτων θα κληθεί να βοηθήσει κοντά στα καλάθια, την ώρα που η ομάδα του Ηλία Ζούρου είναι ιδιαίτερα ισχυρή σ' αυτόν τον τομέα. Ανεξάρτητα από αυτό, η Εθνική μας ομάδα έχει παίκτες με ποιότητα και εμπειρίες από μεγάλες διοργανώσεις και με απόδοση ανάλογη του αγώνα κόντρα στη Σερβία μπορεί να κάνει το 8 στα 8 και να εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε μετά το ματς με τη Σερβία στη συνέντευξη Τύπου: "Ως αρχηγός και μέλος της ομάδας θέλω να πω ένα ευχαριστώ και συγχαρητήρια στα παιδιά που στα προηγούμενα παράθυρα μας έφεραν στο 6-0. Αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα παίζαμε σήμερα χωρίς άγχος. Ένα 80% της επιτυχίας οφείλεται σε αυτά τα παιδιά. Οι δύο ομάδες ήταν απροετοίμαστες, αλλά η ομάδα έπαιξε με καρδιά, είχε τη συγκέντρωση, πήρε μια διαφορά και την κράτησε ώς το τέλος του παιχνιδιού".

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος επισήμανε: "Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη, την έβδομη στη σειρά, με διαφορετικό ρόστερ. Τα παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη φάση έκαναν μια μεγάλη επιτυχία με το 6 στα 6 και τα παιδιά που επέστρεψαν τώρα έκαναν μια πολύ δυναμική δήλωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το παράθυρο έχει μια ιδιαιτερότητα και σκοπιμότητα, ότι τα περισσότερα παιδιά δεν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε άλλο παράθυρο. Αυτά τα παιδιά η Εθνική τα θέλει κοντά της. Μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι συμπαίκτες τους με χαρά κάνουν χώρο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν το βρίσκεις εύκολα. Έχουμε ένα δύσκολο ματς στη Γεωργία, θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να νικήσουμε. Ευχαριστούμε το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Πιστεύω ότι ανταμείφθηκαν με τις νίκες μας και όλοι φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο".

* Η βαθμολογία του ομίλου (νίκες - ήττες) έχει διαμορφωθεί: Γερμανία 7-0, Ελλάδα 7-0, Σερβία 4-3, Γεωργία 3-4, Ισραήλ 3-4, Εσθονία 2-5.

* Αύριο διεξάγονται για τον όμιλό μας και οι αγώνες: 7.00 μ.μ. Γερμανία - Ισραήλ, 8.15 μ.μ. Σερβία - Εσθονία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL