Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΠΟΛΟ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Πόλο: Επτά μετάλλια και πάμε... γι' άλλα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΛΟ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Πόλο: Επτά μετάλλια και πάμε... γι' άλλα!

Οι εθνικές μας ομάδες πόλο κατά την αφιξή τους την περασμένη Δευτέρα στο "Ελ. Βενιζέλος", όπου τις υποδέχθηκε ο γγΑ, Ιούλιος Συναδινός

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το ελληνικό πόλο δεν είναι πια μονάχα σε θέση να προσφέρει -σποραδικά- διακρίσεις σε επίπεδο Εθνικών ομάδων συχνά, αλλά και κάτι πολύ παραπάνω. Είναι πια εδραιωμένο στην κορυφή του διεθνούς ανταγωνισμού, αφού κυριαρχεί στις διεθνείς διοργανώσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Έτσι το εντυπωσιακό «ντεμαράζ» επιτυχιών των τελευταίων μηνών συνεχίστηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Πρώτη στον «χορό» των μεγάλων διακρίσεων είχε μπει από τις αρχές της άνοιξης η Εθνική Γυναικών, που κατέκτησε το νεοσύστατο Europa Cup. Στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα η Εθνική Ανδρών γύρισε με το ασημένιο μετάλλιο και η Εθνική Γυναικών με το χάλκινο. Οι γυναίκες, τις οποίες προπονεί ο Γιώργος Μορφέσης, πρόσφεραν μία ακόμη πολύ μεγάλη διάκριση, καθώς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης έφτασαν στη δεύτερη θέση συμμετέχοντας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα, αφού η Εθνική Εφήβων αναδείχθηκε στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας παγκόσμια πρωταθλήτρια, πριν φτάσουμε στη διπλή επιτυχία της περασμένης Κυριακής.

Ο Σεπτέμβριος μπήκε όπως είχε φύγει ο Αύγουστος, δηλαδή με μετάλλια. Η Εθνική ομάδα Νέων κατέκτησε στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ενώ η Εθνική Νεανίδων πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της δικής της ηλικιακής κατηγορίας και το έβδομο συνολικά για τις Εθνικές μας ομάδες το 2018!

Ως επιβράβευση η Πολιτεία, μέσω του γγΑ Ιούλιου Συναδινού, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Χωριού για "σπίτι" των Εθνικών ομάδων του υγρού στίβου.

Οι πολίστες του Τεό Λοράντου, που ένα χρόνο νωρίτερα είχαν στεφθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές, επικράτησαν στο μεγάλο τελικό με 14-12 επί του Μαυροβουνίου, παρ' ότι στην αρχή είχαν βρεθεί να χάνουν με 2-5. Ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης σκόραρε πέντε φορές στον μεγάλο τελικό αποτελώντας έτσι τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης που έκρινε το χρυσό μετάλλιο.

Στον ημιτελικό η Ελλάδα είχε συντρίψει την Κροατία δίχως να δεχτεί ούτε ένα τέρμα, αφού το τελικό σκορ έφτασε στο 8-0 απέναντι σε μια "σχολή" που έχει κατακτήσει ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο αρχηγός της ομάδας Αλέξανδρος Παπαναστασίου δήλωσε μετά τον θρίαμβο: "Είμαστε ευτυχείς που αποδείξαμε ότι ο περσινός θρίαμβος του Βελιγραδίου, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεν ήταν πυροτέχνημα. Χτίζουμε μία σταθερή βάση για το μέλλον των Εθνικών ομάδων. Και παλαιότερα το άθλημα είχε μεγάλες επιτυχίες, αλλά ήταν πιο αραιές».

Λίγες ώρες αργότερα ήταν η σειρά των κοριτσιών του Κώστα Δήμου να νικήσουν την Αυστραλία με 7-3 στον μικρό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Έτσι ανέβηκαν στο βάθρο φορώντας το χάλκινο μετάλλιο. Τα 5 από τα 7 τέρματα τα σημείωσε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Στον ημιτελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί 13-9 από την Ισπανία, την ομάδα που τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας επεσήμανε στις δηλώσεις του πως σκοπός είναι να συνεχιστεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος όταν οι συγκεκριμένες κοπέλες στελεχώσουν και την Εθνική γυναικών.

Σήμερα η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της δικής της ηλικιακής κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, με στόχο -τι άλλο;- ένα ακόμη μετάλλιο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL