Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / Στην κορυφή του κόσμου η Άννα Κορακάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / Στην κορυφή του κόσμου η Άννα Κορακάκη!

Τρισευτυχισμένη η Άννα Κορακάκη για το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Για μια ακόμη φορά η Άννα Κορακάκη "ανέβηκε" στην κορυφή του κόσμου! Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής αναδείχθηκε στην πόλη Τσανγκουόν της Νότιας Κορέας παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών για πρώτη φορά, όχι στο αγώνισμα που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο (σπορ πιστόλι από τα 25 μέτρα), αλλά σ' αυτό με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα της και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, το αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων. Η επιτυχία αυτή της εξασφαλίζει και μια θέση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Στον προκριματικό, μεταξύ 75 σκοπευτριών, η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε ως δεύτερη, με επίδοση 584/600 (98, 96, 97, 100, 97, 96) σημειώνοντας τη μοναδική άψογη σειρά (100/100) του αγώνα, με 20 συνολικά κεντρικά 10άρια στις 60 βολές. Στην 8άδα του τελικού ξεκίνησε ως πέμπτη, αλλά βολή με τη βολή ανέβαινε και έφτασε στην κορυφή με διαφορά ενός βαθμού στην έβδομη σειρά εξασφαλίζοντας το αργυρό μετάλλιο. Για το χρυσό αντιμετώπισε την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Σέρβα Ζοράνα Αρούνοβιτς και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 241,1 βαθμούς, έναντι 239,8 βαθμών της αντιπάλου της. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Νοριοκορεάτισσα Μπόμι Κιμ μα 218,8 βαθμούς.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πανηγύρισε με έντονα συναισθήματα αυτό το χρυσό μετάλλιο: "Είναι τεράστια επιτυχία. Έχω μείνει άφωνη. Είναι μεγάλη μέρα για μένα. Κέρδισα τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014, στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αγωνιζόμουν μεταξύ νεανίδων. Ξεκίνησα καλά τον αγώνα μου, αλλά είχα κάποια προβλήματα. Στο δεύτερο μισό του τελικού κατάφερα να ανακάμψω. Η αθλήτρια από την Κορέα ήταν πολύ μπροστά μου, αλλά κάποια λάθη της μου επέτρεψαν να την πλησιάσω και τελικά να προσπεράσω. Το να αγωνίζομαι στήθος με στήθος με τη Ζοράνα ήταν κάπως περίεργο για μένα. Είναι η καλύτερή μου φίλη, μέσα και έξω από τα σκοπευτήρια. Στη διάρκεια του τελικού χαμογελούσαμε η μια στην άλλη και αστειευόμαστε με την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν. Ήμουν και λίγο νευρική, αφού προπορευόμουν στην κατάταξη. Τα κατάφερα. Τώρα ήρθε η ώρα για διακοπές".

Αύριο η Άννα Κορακάκη θα αγωνιστεί και στα 25 μέτρα πυροβόλο σπορ πιστόλι με παρτενέρ την "αειθαλή" Άγη Κασούμη.

* Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε την παρακάτω δήλωση: "Η Άννα Κορακάκη, με τη συστηματική προσπάθεια και το ταλέντο της, εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας και το άθλημα της. Συγχαρητήρια για την επίδοσή της, που την έχρισε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και για την απευθείας πρόκρισή της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο".

Συγχαρητήρια επιστολή στην Άννα Κορακάκη μέσω της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης: "Η νέα μεγάλη επιτυχία σας μας κάνει όλους υπερήφανους και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την εξαιρετική εξέλιξή σας και σταθερότητά σας ως κορυφαίας αθλήτριας.

Θερμά συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο που κατακτήσατε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και την πρόκρισή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εύχομαι τα καλύτερα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL