Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Μπάσκετ - Α1 / Και εγένετο Ήφαιστος Λήμνου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπάσκετ - Α1 / Και εγένετο Ήφαιστος Λήμνου!

Λήμνος και Ήφαιστος θα πηγαίνουν πια μαζί και στο μπάσκετ!

Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της χώρας και διακρίνεται για μία σειρά πραγμάτων. Σίγουρα, όμως, στο άκουσμα της λέξης μπάσκετ δύσκολα κάποιος μέχρι πολύ πρόσφατα θα έκανε την παραμικρή συσχέτιση με τη Λήμνο.

Κι όμως αυτό πλέον έχει αλλάξει, και μάλιστα άρδην. Το συγκεκριμένο νησί του Βορείου Αιγαίου θα ακούγεται από εδώ και πέρα συνεχώς όσον αφορά την μπασκετική καθημερινότητα του ελλαδικού χώρου. Και αυτό γιατί από φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα συμμετάσχει μία νέα ομάδα, ο Ήφαιστος Λήμνου.

Τι εστί, όμως, Ήφαιστος Λήμνου; Ο γνωστός επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας, που δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία για πολλά χρόνια στην Ουκρανία και έχει καταγωγή από τη Λήμνο, αγόρασε λίγους μήνες νωρίτερα την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας - Φάρος που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α1. Αμέσως, προβαίνοντας στις απαραίτητες σχετικές διαδικασίες, μετέφερε την ομάδα στη Λήμνο και την ονόμασε Ήφαιστο.

Η νέα ομάδα θα έχει χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και ως σήμα της τον θεό Ήφαιστο, που σύμφωνα με τη μυθολογία είχε έντονη σχέση με το νησί της Λήμνου. Έτσι στο ερχόμενο πρωτάθλημα της κορυφαίας στην ιεραρχία κατηγορίας του εγχώριου μπάσκετ οι νέες ομάδες θα είναι τρεις. Πέρα από το Περιστέρι και τον Χολαργό, που εξασφάλισαν την περσινή αγωνιστική περίοδο την άνοδό τους από το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ομάδα της Λήμνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή κιόλας έχει επιδιωχθεί να δοθεί μεγάλο βάρος στον τομέα των ακαδημιών, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με το μπάσκετ τα παιδιά που βρίσκονται στη Λήμνo.

Ήδη προσλήφθηκε εδώ και καιρό στη θέση του προπονητή ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, γνωστός από το πέρασμά του από τον πάγκο της ΑΕΚ, ενώ έχει ξεκινήσει η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας με παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων.

Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές εργασίες για να είναι έτοιμο σε εύλογο χρονικό διάστημα το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», το οποίο θα χρησιμοποιεί η ομάδα στις εντός έδρας υποχρεώσεις της και θα έχει χωρητικότητα 1.200 θεατών. Από το φθινόπωρο κιόλας το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού διασυλλογικού ανταγωνισμού.

Βέβαια με το «καλημέρα» η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου πέφτει στα βαθιά, καθώς μετά τη σχετική κλήρωση στην πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος -που θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου- ο Ήφαιστος θα φιλοξενηθεί από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL