Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
ΤΖΟΥΝΤΟ / Στη φυλακή ο Ταριέλ Ζιντιρίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΖΟΥΝΤΟ / Στη φυλακή ο Ταριέλ Ζιντιρίδης

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στο άθλημα του τζούντο η σύλληψη του Ζιντιρίδη

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 31χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο Ταριέλ Ζιντιρίδης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αχαΐα. Μαζί του κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 27χρονος συγκατηγορούμενος του για τη δράση του κυκλώματος, που φέρεται να ευθύνεται για 28 κλοπές σπιτιών.

Ο Ζιντιρίδης το 2006 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία εφήβων, ενώ είχε κατακτήσει αρκετά μετάλλια κατηγοριών σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το 2008 πήρε μέρος, χωρίς να διακριθεί, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο πρώην πρωταθλητής του τζούντο αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να κάνει κλοπές καθώς έχει επενδύσει τα χρήματα που κέρδισε από τις διεθνείς διακρίσεις του στο τζούντο στη Γεωργία και έτσι δεν έχει καμία βιοποριστική ανάγκη. Για τον συγκατηγορούμενό του υποστηρίζει πως είναι ο μόνος που γνωρίζει από όλους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα και πως είναι συναθλητής του τον οποίο προπονεί.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με ανακοίνωσή της στέκεται αλληλέγγυα στον Ζιντιρίδη:

"Το αγωνιστικό ήθος του Ταριέλ Ζιντιρίδη είναι γνωστό τοις πάσι. Τον καιρό που υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας τζούντο, διακρινόταν για την αξιοπρέπεια και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Το μοναδικό του ταλέντο τον οδήγησε πολλές φορές στην κορυφή μεγάλων διοργανώσεων ανά την υφήλιο. Το 2009 ο Ταριέλ Ζιντιρίδης σταμάτησε από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού. Παρά τις προσπάθειες για να επιστρέφει στο αγαπημένο του άθλημα, δεν τα κατάφερε.

Τις τελευταίες ώρες μάθαμε ότι ο παλιός πρωταθλητής συνελήφθη, επειδή το όνομά του φέρεται να είναι αναμεμειγμένο σε κάποιες παραβατικές υποθέσεις εκτός τζούντο και φυσικά εκτός αθλητισμού. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πώς και τι πραγματικά συνέβη. Είμαστε σε θέση όμως να γνωρίζουμε ότι ο Ταριέλ Ζιντιρίδης δεν συνελήφθη στον Άγιο Κοσμά και φυσικά ότι εδώ και εννέα χρόνια είναι εκτός αθλητισμού και ως εκ τούτου εκτός τζούντο. Ευελπιστούμε ότι η Δικαιοσύνη θα αποκαλύψει την αλήθεια και σύντομα ο παλιός πρωταθλητής θα βρει το δίκιο του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL