Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Η Ευρώπη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα έχει κάνει τεράστια βήματα, κάτι που απέδειξε και στο Παγκόσμιο Κύπελο της Ρωσίας.

Το παιχνίδι της Γαλλίας με το Βέλγιο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, πέρα από ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήταν και ένα μάθημα ποδοσφαίρου. Pροικισμένες και οι δύο ομάδες με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και άψογη τεχνική. Ξέρετε, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ταχύτητα, που σίγουρα χρειάζεται, αλλά και ο τρόπος σκέψης κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο προπονητής της Γαλλίας Ντεσάν δεν πήγε στα γήπεδα της Ρωσίας για να παρουσιάσει μόνο μια θεαματική ομάδα. Νοιάζεται πρώτα για το αποτέλεσμα, και έφτιαξε μια ομάδα στα μέτρα του και όχι στα μέτρα του ταλέντου που αφθονεί στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Η τακτική, η προσοχή στις λεπτομέρειες και η αμυντική προσέγγιση του αγώνα με τους εκπληκτικούς Βέλγους τού έδωσε τη νίκη. Από την άλλη μεριά το Βέλγιο για πρώτη φορά μετά το 1986 έφτασε σε ημιτελικό και έχασε στις λεπτομέρειες. Τα τελευταία χρόνια οι Βέλγοι έχουν δημιουργήσει, με εξαιρετική δουλειά της ομοσπονδίας τους, μια αξιόλογη ομάδα, ικανή για μεγάλες επιτυχίες. Ίσως φοβήθηκαν περισσότερα απ' όσο έπρεπε τους Γάλλους παίζοντας με τρία αμυντικά χαφ (!), λάθος επιλογή του προπονητή τους Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, όπως φάνηκε από την εξέλιξη του αγώνα.

Στον "δεύτερο" ημιτελικό η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ολοφάνερη. Η Κροατία είναι μια ομάδα γεμάτη προικισμένους ποδοσφαιριστές. Στον ημιτελικό... πήγαν την ομάδα ο Μόντριτς και ο Ράκιτς και στο παιχνίδι με την Αγγλία έλαμψαν οι Πέρισιτς και Μάντζουκιτς. Με άμυνα από παίκτες που ξέρουν πολύ μπάλα (Βρσάλικα, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς) δεν ήταν δύσκολο να φτάσουν δίκαια στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Κροάτες έπαιζαν ωραία μπάλα, είχαν πάθος σε όλα τα παιχνίδια τους (!) και δεν θα χαρίσουν τίποτα σήμερα το απόγευμα στην καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ, τη Γαλλία.

Για τους Άγγλους τα έχουμε πει πολλές φορές. Δεν διαθέτουν ποδοσφαιρική ευφυΐα και γι' αυτό κανένας Άγγλος ποδοσφαιριστής δεν παίζει σε μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης. Το πρωτάθλημά τους το κρατούν σε υψηλό επίπεδο οι ξένοι ποδοσφαιριστές και ευτυχώς τους μαθαίνουν μπάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL