Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
"Πρώτο φαβορί η Βραζιλία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πρώτο φαβορί η Βραζιλία"

Η Βραζιλία, είναι σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, η εθνική ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες (18,5%) για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (11,3%) και τη Γερμανία (10,3%).

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας χρησιμοποίησαν 200.000 μοντέλα, με δεδομένα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της ομάδας και των παικτών, για να καταλάβουν ποιοι παράγοντες βοηθούν για τη διαμόρφωση των βαθμολογιών - προκρίσεων. Έτσι, προσομοιώθηκαν περισσότερες από 1.000.000 πιθανές εξελίξεις του τουρνουά για να εκτιμηθεί η πιθανότητα κάθε ομάδας να προχωρήσει, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 2005.

Στην ανάλυση της Goldman Sachs η πρόσφατη απόδοση της ομάδας αντιπροσωπεύει περίπου το 40% του βάρους στα αποτελέσματα, ενώ το επίπεδο των παικτών αντιπροσωπεύει το 25%. Έτσι προβλέπεται από τη μελέτη η Βραζιλία να αποκλείσει στα προημιτελικά το Βέλγιο, αλλά και να κατακτήσει το έκτο της τρόπαιο, επικρατώντας της Γερμανίας στο τελικό της 15ης Ιουλίου! Σύμφωνα με τους... τραπεζίτες η Γαλλία είναι πιο πιθανό να κερδίσει το Μουντιάλ από τη Γερμανία, αλλά θα χάσει στον... ημιτελικό από τη Βραζιλία. Ο άλλος ημιτελικός θα είναι μεταξύ Γερμανίας και Πορτογαλίας!

Αν πιστέψουμε στη μελέτη η Ισπανία και η Αργεντινή θα έχουν ένα μάλλον απογοητευτικό τουρνουά, αφού θα αποκλειστούν από τη Γαλλία και την Πορτογαλία στα προημιτελικά, όπως και η Αγγλία από τη Γερμανία.

Πάντως "με το καλημέρα" του Μουντιάλ οι "επιστήμονες" της Goldman Sachs έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις του, καθώς έχουν προαναγγείλει ότι η Ρωσία δεν θα περάσει καν από τη φάση των ομίλων! Αν η "αρκούδα" αποκλειστεί μετά το 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας θα πρέπει όλοι να τρέξουμε στα γραφεία στοιχημάτων και να ποντάρουμε στις προβλέψεις της "έγκυρης" αμερικανικής τράπεζας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL