Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Ο Φερνάντεθ Μπορμπαλάν μπήκε στη ζωή μας ως ο διαιτητής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι στη διαιτητική του καριέρα, αφού σύντομα θα γίνει μέλος της επιτροπής του VAR στην ΟΥΕΦΑ.

Αρίστη η διαιτησία του στο Ολυμπιακό Στάδιο, σωστές και γρήγορες οι αποφάσεις του, χωρίς να αφήσει κανέναν ποδοσφαιριστή να τον αμφισβητήσει. Έχουμε καλούς διαιτητές στη χώρα μας, οι οποίοι σκέφτονται όμως εντελώς διαφορετικά από τον Ισπανό! Λάθη γίνονται σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης και τα εσκεμμένα σίγουρα είναι τα λιγότερα. Όμως η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και ο Μέλο Περέιρα πολύ εύκολα μπορούν να τα ξεχωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν στους πίνακες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ διαιτητές που τους διακρίνει πρωταρχικά η αποφασιστικότητα...

Στην ΕΠΟ γνωρίζουν ότι απειλή για τιμωρία του ποδοσφαίρου μας από τη ΦΙΦΑ δεν υφίσταται, τουλάχιστον αυτήν την εποχή.

Ωστόσο η εποπτεία θα είναι συνεχής από την επιτροπή παρακολούθησης, ιδιαίτερα στη διαιτησία. Ίσως, λοιπόν, μια συνάντηση του αρχιδιαιτητή Περέιρα, με τους διεθνείς διαιτητές αρχικά, να λύσει διαφορές και παράπονα και ανοίξει ο δρόμος για κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Βλέπετε, ελέχθησαν πολλά, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο ακόμη περισσότερα και όλοι είχαν να πουν κάτι για την επιλογή του αρχιδιαιτητή και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να φέρουν ξένο διαιτητή προκειμένου να διευθύνει τον "καυτό" τελικό. Φυσικά, η άριστη παρουσία του Μπορμπαλάν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ έκανε αρκετούς να μιλήσουν για δικαίωση.

Το μοναδικό ίσως λάθος ήταν ότι η συγκεκριμένη κίνηση για να έρθει Ευρωπαίος διαιτητής έγινε την ύστατη ώρα, χωρίς κάποια σοβαρή προετοιμασία. Στη νέα αγωνιστική περίοδο, πολλά μπορούν να αλλάξουν στον δύσκολο αυτόν χώρο. Το δίχτυ καχυποψίας, που δεν είναι φαινόμενο μόνο ελληνικό, είναι ό,τι το χειρότερο για τη Σούπερ Λιγκ.

Όμως, με σωστή διαχείριση και εκπαίδευση των γηγενών διαιτητών βήματα προόδου θα γίνουν. Το Γιουρόπα Λιγκ σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το Τσάμπιονς Λιγκ. Λιγότερη η λάμψη, ομάδες που το... αποφεύγουν γιατί διεκδικούν το εγχώριο πρωτάθλημα, λιγότεροι οι καλοί ποδοσφαιριστές και πολύ λιγότερα τα έσοδα.

Ο φετινός τελικός έγινε στη Λυών μεσοβδόμαδα και αποδείχθηκε παράσταση για έναν ρόλο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, πιο πλήρης από τη Μερσέιγ, επικράτησε με 3-0! Κυνική η ομάδα του Σιμεόνε, στην αρχή του αγώνα φάνηκαν μόνο οι "Γάλλοι"!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL