Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Για "οικοδόμος" καλός είναι!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Για "οικοδόμος" καλός είναι!

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, αλλά, όταν δεν "τραβάει" η ομάδα, οι προσωπικότητες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενόμενου στον αγώνα ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λάρισα κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα ερχόταν ένας οδυνηρός αποκλεισμός, που θα πλήγωνε κυρίως το γόητρό της και θα αύξανε την αμφισβήτηση για το αν παίρνει άξια το πρωτάθλημα "μίλησε" στο 94' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος!

Ο 32χρονος άσος της "Ένωσης" πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι κι έκανε τα ΜΜΕ να τον αποκαλέσουν "ο Κριστιάνο Ρονάλντο των φτωχών", καθώς ένα παρόμοιο γκολ είχε πετύχει ο Πορτογάλος "σούπερ σταρ" κόντρα στη Γιουβέντους πριν λίγες μέρες. Τι αποθέωση για έναν ποδοσφαιριστή που του είχαν βγάλει παρατσούκλι "οικοδόμος" στα πρώτα χρόνια της καριέρας του! Πράγματι, ο "οικοδόμος" είναι αυτός που έβαλε τα σημαντικότερα "λιθαράκια" στη φετινή πορεία της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να είναι τόσο καθοριστικός στις επιτυχίες της ομάδας του!

Ο Λάζαρος ήταν αυτός που - κόντρα στη ροή του αγώνα - πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ με εκτέλεση φάουλ στη Ριέκα στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 στη μοναδική νίκη της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ (1-2). Αυτή η νίκη ήταν αρκετή, σε συνδυασμό με τις ισοπαλίες που ακολούθησαν, για να προκριθεί η "Ένωση" στη φάση των "32". Μάλιστα στις ισοπαλίες ήταν καθοριστική η συμβολή του, αφού ισοφάρισε σε 2-2 με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ.

Το μεγαλύτερο, όμως, κατόρθωμα του Χριστοδουλόπουλου είναι η αγωνιστική "αποδόμηση" του Ολυμπιακού. Στις 24 Σεπτεμβρίου κι ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο 0-2 στο ΟΑΚΑ, δύο γκολ του Λάζαρου έφεραν το ματς "στα ίσα", για να πάρει τελικά τη νίκη (3-2) η ΑΕΚ στο 89' (Μάνταλος). Η "σχέση" Χριστοδουλόπουλου - Ολυμπιακού "αναθερμάνθηκε" το 2018 με τον παίκτη της ΑΕΚ να σκοράρει και στο 2-1 του Κυπέλλου, που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Η συμβολή του Λάζαρου στις επιτυχίες της ΑΕΚ συνεχίστηκε με τα γκολ-"τρίποντα" κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Πλατανιά, ενώ το "κερασάκι στην τούρτα" ήταν το απίστευτο τέρμα που πέτυχε την περασμένη Τετάρτη στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Αυτό ήταν και το 16ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις αυτήν την αγωνιστική περίοδο!

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε να παίζει στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 18 χρόνων με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη. Το καλοκαίρι του 2006 πήγε, χωρίς την άδεια της ομάδας του για να δοκιμαστεί στη Λίβερπουλ και ο τότε τεχνικός της, Ράφα Μπενίτεθ, εισηγήθηκε την απόκτησή του. Στον ΠΑΟΚ έφτασε προσφορά ύψους 600.000 ευρώ, που απέρριψαν οι Θεσσαλονικείς, ενώ τιμώρησαν με εξάμηνη διακοπή συμβολαίου τον 20χρονο -τότε- ποδοσφαιριστή. Στις 57 εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε 8 γκολ, αλλά η γενικότερη αγωνιστική παρουσία του τον έκανε "μήλο της έριδος" για τις μεγάλες ομάδες του κέντρου, για να τον αποκτήσουν οι "πράσινοι" έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2008 και να κατακτήσουν το "νταμπλ" την περίοδο 2009-10.

Τον Ιανουάριο του 2013 έφυγε από τον Παναθηναϊκό (25 γκολ σε 4,5 χρόνια) και συνέχισε την καριέρα του στην Ιταλία, αρχικά με τη φανέλα της Μπολόνια, την επόμενη χρονιά με την Ελλάς Βερόνα και μετά "δανεικός" στη Σαμπντόρια. Στην ΑΕΚ υπέγραψε το 2016 συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και αυτήν την περίοδο γίνονται συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL