Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Ευρωλίγκα: Πάρτε κανένα... ριμπάουντ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Ευρωλίγκα: Πάρτε κανένα... ριμπάουντ!

Ο Μάικ Τζέιμς σημαντικότερο επιθετικό όπλο του Παναθηναϊκού αυτήν την περίοδο...

Από τα ψηλά στα... χαμηλά βρέθηκε ο Παναθηναϊκός μέσα σε 50 ώρες και έχασε το πλεονέκτημα έδρας από τη Ρεάλ, που ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι εδώ και πολλά χρόνια και συνδυάζοντας θέαμα και ουσία συνέτριψαν στο πρώτο ματς 95-67 τη Ρεάλ, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους σε πλέι οφ και αντίστοιχα η μεγαλύτερη ήττα της "βασίλισσας" σε ανάλογη φάση.

Σ' αυτό το ματς ο Νικ Καλάθης πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 16 ασίστ (είναι και ρεκόρ για την Ευρωλίγκα σε φάση πλέι οφ) χωρίς να παίξει στην τελευταία περίοδο, ενώ αντίστοιχα ο Λούκα Ντότσιτς, εγκλωβισμένος από την άμυνα του Θανάση Αντετοκούνμπο, δεν έδωσε για πρώτη φορά ούτε μια ασίστ, ενώ είχε μ.ο. 5 στα προηγούμενα ματς.

Στο δεύτερο ματς πολλά άλλαξαν, αλλά αυτό που έκρινε το ματς ήταν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ του Παναθηναϊκού. Από το 38-26 για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα, έγιναν 24-43 για τη Ρεάλ στο δεύτερο! Μάλιστα υπήρξε φάση στο β' ημίχρονο που οι "Μαδριλένοι" πήραν 4 επιθετικά ριμπάουντ στην ίδια φάση (16 έναντι 4 επιθετικά του Παναθηναϊκού συνολικά).

Η πρόκριση για το φάιναλ φόρ του Βελιγραδίου είναι ακόμη ανοιχτή. Συνολικά στα δύο ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και έδειξε ότι μπορεί να πάρει τουλάχιστον ένα ματς στη Μαδρίτη, προκειμένου να κριθεί η σειρά σε πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ. Σ' αυτήν τη φάση ο Τσάβι Πασκουάλ έχει "κερδίσει" και τους Πέιν - Ντένμον, ενώ αντίθετα δεν είναι στα καλύτερά τους οι Γκιστ, Σίγκλετον, Ρίβερς, Παππάς και Λοτζέσκι. Το ντεφορμάρισμα αυτό ο Παναθηναϊκός το καλύπτει με τις ατομικές ενέργειες του εξαιρετικού Μάικ Τζέιμς και τη μαχητικότητα των Θανάση Αντετοκούνμπο και Κένι Γκάμπριελ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ στα δύο ματς της Μαδρίτης πρέπει να αξιοποιήσει τους παίκτες του που βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και από αυτήν την άποψη ήταν λάθος επιλογή να αφήσει εκτός 12άδας στο δεύτερο ματς τον Λούκας Λεκαβίτσιους και να πάρει στη θέση του τον προερχόμενο από τραυματισμό Κέι Σι Ριβερς, που σε 13 λεπτά συμμετοχής η μόνη του "συμβολή" ήταν 2 φάουλ! Στο δεύτερο ματς έπαιξε μόλις 1' ο Ίαν Βουγιούκας, αν και υπήρχε το πρόβλημα με τα ριμπάουντ. Όσον αφορά στη Ρεάλ αποτελεί ερωτηματικό αν ο Πάμπλο Λάσο ακολουθήσει το πλάνο του 1-1 ή αν χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά φέτος τον Σέρχιο Γιουλ, κάτι που αποτελεί ρίσκο, αλλά -ενδεχομένως- θα δώσει αέρα κυριαρχίας στην περιφέρεια της "βασίλισσας".

Άλλες δύο φορές ο Παναθηναϊκός είχε πλεονέκτημα έδρας και οι αντίπαλοι ισοφάρισαν σε 1-1, αλλά και τις δύο φορές είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ. Η πρώτη φορά ήταν το 2009 με αντίπαλο τη Σιένα, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε δύο νίκες στην Ιταλία (72-53 και 91-84) και με 3-1 νίκες προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, όπου κατέκτησε και το έκτο του τρόπαιο και η δεύτερη το 2012 με τη Μακάμπι. Η ισραηλινή ομάδα είχε χάσει το πρώτο ματς 92-72, έκανε δύο νίκες (94-92 στο ΟΑΚΑ και 65-62 στην έδρα της), αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 2-2 (69-78) και πήρε δύσκολα την πρόκριση στο πέμπτο ματς (86-85). Αυτή ήταν κι η τελευταία παρουσία των "πράσινων" σε φάιναλ φορ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL