Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Παναθηναϊκός και φάιναλ φορ αλλάζουν τον χάρτη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παναθηναϊκός και φάιναλ φορ αλλάζουν τον χάρτη!

Τo "Nίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ αναδεικνύεται σε "ναό του μπάσκετ" της FIBA Εurope!

Η διαγραφόμενη ρήξη του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα και η διεξαγωγή του φάιναλ φορ του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ μπορούν να ανάψουν το... φιτίλι για να αλλάξει ο χάρτης του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Η FIBA και η Ευρωλίγκα έχουν από καιρό διαταράξει τις σχέσεις τους, οι οποίες έγιναν ακόμη χειρότερες από τη στιγμή που διοργανωτές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν έβαλαν ούτε μία... σταγόνα νερό στο κρασί τους και δεν έκαναν καμία μεταβολή στο πρόγραμμα, προκειμένου οι παίκτες να στελεχώσουν τις Εθνικές τους ομάδες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Αυτή η στάση δεν ήταν δυνατόν να μείνει χωρίς απάντηση από τη FIΒΑ, που είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του παγκόσμιου μπάσκετ κι αυτή που αναγνωρίζεται από τη ΔΟΕ. Έτσι, το ευρωπαϊκό τμήμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας θέλει να δυναμώσει κι άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ, με ευκαιρία για επίδειξη δύναμης να δίνεται το τριήμερο 4-6 Μαΐου, με τη διοργάνωση του φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ.

Ένα γεμάτο με 20.000 θεατές "Νίκος Γκάλης" θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στη FIBA για να ανεβάσει κι άλλο το "προϊόν" της, που θα γίνει ακόμη πιο ελκυστικό μόλις αλλάξει "στρατόπεδο" και ο Παναθηναϊκός, η ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια τα τελευταία χρόνια, κάτι που είναι πολύ πιθανό μετά την αντιμετώπιση που είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τις άλλες δέκα ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα και τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου.

Η Ευρωλίγκα και ο Μπερτομέου εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που τον τιμώρησαν με απαγόρευση εισόδου για μεγάλο διάστημα στα γήπεδα, μοίρασαν μάλιστα και τη... φωτογραφία του, λες και ήταν "εγκληματίας" και δεν δείχνουν καμία διάθεση να απαντήσουν επί της ουσίας σε όσα τούς καταλογίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Οι "πράσινοι" έστειλαν σε όλες τις ομάδες βίντεο που αναδεικνύει το πρόβλημα διαιτησίας που υπάρχει στη διοργάνωση, ενώ ζήτησαν να αναδειχθεί με εκλογές ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης. Από το περιβάλλον του "τριφυλλιού" υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε περίπτωση να υποκύψει στην Ευρωλίγκα, ούτε να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν π.χ. το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου στην υπάρχουσα κατάσταση.

Ενδεικτικό του τι μέλλει γενέσθαι θα είναι οι δύο αγώνες με τη Ρεάλ την προσεχή εβδομάδα, του τρόπου που θα "σφυρίξουν" οι διαιτητές, αλλά και οι αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που η ομάδα τους αδικηθεί. Η... ευτυχής συγκυρία για τους "πράσινους" είναι το "σπρώξιμο" της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ του ποδοσφαίρου και θα αποτελέσει σκάνδαλο διεθνούς μεγέθους αν κάτι ανάλογο γίνει μέσα σε μία εβδομάδα και στο μπάσκετ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL