Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ένα πέναλτι έκλεψε τη δόξα του Μανωλά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα πέναλτι έκλεψε τη δόξα του Μανωλά!

Πολλές συγκινήσεις έκρυβαν οι προημιτελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμη πιο δραματική αναμένεται η συνέχεια προς δόξα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Κώστας Μανωλάς θα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της περασμένης εβδομάδας, αν δεν του έκλεβε τη δόξα ο Άγγλος διαιτητής Μάικλ Όλιβερ, με την απόφαση που πήρε στις καθυστερήσεις του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους.

Η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει 4-1 στο "Καμπ Νόου" τη Ρόμα, με την τύχη να παίζει άσχημο παιχνίδι στην ιταλική ομάδα, που δέχτηκε δύο αυτογκόλ, το δεύτερο από τον Μανωλά. Κι ενώ όλοι σχεδόν θεωρούσαν "τελειωμένη" την υπόθεση πρόκριση, οι παίκτες της Ρόμα είχαν διαφορετική άποψη και προηγήθηκαν 2-0 με δύο γκολ του Κροάτη Τζέκο, για να κάνει την ολική ανατροπή ο Έλληνας άσος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από χτύπημα κόρνερ, που έστειλε εκτός διοργάνωσης την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Για "Έλληνα θεό" μίλησαν οι ιταλικές εφημερίδες αναφερόμενες στον Μανωλά, που έσωσε και δύο επικίνδυνες φάσεις στην περιοχή της Ρόμα μετά το "χρυσό" γκολ που πέτυχε.

"Τελειωμένη" θεωρούσαν πολλοί και την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης εις βάρος της Γιουβέντους μετά το 0-3 του Τορίνο και το σόου -εκεί- του Κριστιανό Ρονάλντο. Οι ρόλοι άλλαξαν στη Μαδρίτη, με τον Μάτζουκιτς να μιμείται τον Ρονάλντο, αλλά και τον Κρέσπο, η "γηραιά κυρία" προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο και έκανε το 0-3 έπειτα από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της "βασίλισσας" Νάβας.

Κι ενώ όλοι περιμέναμε η παράταση να αναδείξει την ομάδα που θα πήγαινε στα ημιτελικά, ήρθε ένα σφύριγμα του Άγγλου διαιτητή Όλιβερ και έκανε αυτόν... πρωταγωνιστή της προημιτελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου δυσανασχέτησαν με το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Ρεάλ, αλλά σίγουρα ήταν μια δύσκολη φάση, ανάλογη μ' αυτήν του γκολ του Βαρέλα στο ματς με την ΑΕΚ, που κι αυτό έχει διχάσει τους "ειδήμονες" για το αν υπήρξε οφσάιντ ή όχι.

Με τέτοιες συγκινήσεις πέρασε σε δεύτερη μοίρα ο θρίαμβος της Λίβερπουλ να αποκλείσει με δύο νίκες (3-0 και 1-2) τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ σχεδόν κανένας δεν ασχολήθηκε με την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου, που έφερε 0-0 στην έδρα της, ενώ είχε νικήσει 1-2 στη Σεβίλλη.

Η κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν δίνει το δικαίωμα σε μια από τις Ρόμα και Λίβερπουλ να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Κίεβο στον τελικό της διοργάνωση, ενώ η τύχη δεν έκανε αυτήν τη φορά τα χατίρια της Ρεάλ Μαδρίτης που, για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, θα πρέπει να αποκλείσει τη σκληροτράχηλη Μπάγερν Μονάχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL