Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΑΥΡΟΥ / Στο τοπικό ο "φονέας των γιγάντων"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΤΑΥΡΟΥ / Στο τοπικό ο "φονέας των γιγάντων"...

Η φετινή ομάδα του Φωστήρα σε μια πρόσφατη φωτογράφιση...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Η 24η Μαρτίου του 2018 ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για τους φίλους μίας από τις πιο χαρακτηριστικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που κάποτε έγραφε τη δική της ιστορία στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Είχε αποκτήσει, μάλιστα, ένα άκρως κολακευτικό προσωνύμιο, αυτό του «φονέα των γιγάντων», αφού πολλές φορές οι μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου γνώρισαν την ήττα απέναντί του, κυρίως στην πολύ δυνατή έδρα του.

Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για το καμάρι του Ταύρου, τον Φωστήρα. Μία μέρα πριν την 25η Μαρτίου, λοιπόν, στον σημαντικότερο φετινό του αγώνα, έμεινε εκτός έδρας ισόπαλος με 2-2 απέναντι στον Ηλυσιακό στο πλαίσιο του 8ου ομίλου. Αυτό σήμαινε πως οριστικά και αμετάκλητα, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ο Φωστήρας έπαιρνε και μαθηματικά τον δρόμο για τα τοπικά πρωταθλήματα για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Μια είδηση που δεν πέρασε στα ψιλά, καθώς ο Φωστήρας εξακολουθεί ακόμα να αποτελεί μια περίπτωση με τη δική του σημειολογία στο εγχώριο στερέωμα. Η νίκη επί του Ερμή Ζωνιανών στην τελευταία αγωνιστική με 2-1 εντός έδρας την 1η Απριλίου δεν είχε καμία σημασία, καθώς η πτώση της ομάδας του Ταύρου δεν συνιστούσε κάποιο πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά επαχθή και αναπότρεπτη πραγματικότητα...

Λίγα μόλις χρόνια πριν, και συγκεκριμένα τη χρονιά που στην ίδια κατηγορία βρισκόταν και η ΑΕΚ, ο Φωστήρας αγωνιζόταν στη Φούτμπολ Λιγκ γνωρίζοντας στο τέλος τον υποβιβασμό, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 έχασε τον προβιβασμό από τη Γ' Εθνική κυριολεκτικά στο νήμα, εξαιτίας της ήττας του 1-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο στην τελευταία αγωνιστική.

Η ομάδα ιδρύθηκε στο μακρινό 1926 και συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική την αγωνιστική περίοδο 1960-1961. Εκεί έμεινε μέχρι το 1963, για να επανέλθει στην πρώτη στην ιεραρχία κατηγορία την περίοδο 1970-1971. Το 1974 υποβιβάστηκε και από τότε δεν έχει καταφέρει ποτέ να επανέλθει στην Α' Εθνική, στην οποία η καλύτερη θέση που κατέλαβε διαχρονικά ήταν η ένατη (σε αυτήν τερμάτισε και το 1961 και το 1962). Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, ο Φωστήρας συμμετείχε πάντα στις εθνικές κατηγορίες, πότε στη Β' Εθνική, πότε στη Γ' και πότε στη Δ' Εθνική.

Το 1977 πραγματοποίησε και την πιο σημαντική του παρουσία στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση, στην οποία γνώρισε τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει τα εμπόδια του Πανδραμαϊκού, του ΟΦΗ, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Αναγέννησης Επανωμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL