Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Κούρσα "δικεφάλων" για την κατάκτηση του τίτλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Κούρσα "δικεφάλων" για την κατάκτηση του τίτλου

Μέσα σε δύο εβδομάδες ξεκαθάρισε πολύ το τοπίο όσον αφορά τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός μέσα σε τρεις αγωνιστικές έχασε 7 βαθμούς, αρχικά με την ισοπαλία του (1-1) στην Τρίπολη και εν συνεχεία με την ήττα του 1-2 από την ΑΕΚ και την ισοπαλία 2-2 στο Περιστέρι. Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν 6 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και 4 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και εν συνεχεία τιμωρήθηκαν με -3 βαθμούς για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους μετά την ήττα από την "Ένωση".

Ενώ απομένουν εννέα αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ έχει 49 βαθμούς, η ΑΕΚ 47 βαθμούς και ο Ολυμπιακός (με την αφαίρεση των βαθμών) 40 βαθμούς. Οι δύο "δικέφαλοι" αναμετρώνται μεταξύ τους στις 11 Μαρτίου στην Τούμπα, κάτι που δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ καλείται να παίξει με τη Λαμία (εκτός), τον Ολυμπιακό (εντός) και τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός). Η ΑΕΚ, αντίστοιχα, θα αγωνιστεί κόντρα σε Ξάνθη (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και Πανιώνιο (εντός).

Και οι δύο δεν έχουν εύκολο πρόγραμμα, αλλά ουσιαστικά η πρώτη θέση θα παιχθεί στο μεταξύ τους ματς. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει ή και να διευρύνει τη διαφορά των 2 πόντων από την ΑΕΚ, ώστε να "καθαρίσει" το πρωτάθλημα σε περίπτωση νίκης του, ενώ και η ΑΕΚ δεν θέλει να πάει στην Τούμπα με μεγαλύτερη την εις βάρος της διαφορά από τους 3 βαθμούς, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει με νίκη την πρωτιά (είχε νικήσει και στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ).

Όσο κι αν αυτό φαίνεται οξύμωρο, σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο θα τον κρίνει, όχι για τον... εαυτό του, αλλά για τους άλλους δύο "μονομάχους", ο Ολυμπιακός! Την άλλη Κυριακή ο "πληγωμένος" στο... γόητρό του Ολυμπιακός θα παίξει "τα ρέστα" του στην Τούμπα και, αν κόψει βαθμούς στον ΠΑΟΚ, θα κάνει ένα σημαντικό "δώρο" στην ΑΕΚ.

Θεωρητικά, ο "δικέφαλος του Βορρά" έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, ωστόσο η "Ένωση" θα είναι πιο κουρασμένη από τις δύο αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ και το ταξίδι της στην Ουκρανία πριν από το ματς με τον Ατρόμητο. Επιπλέον οι δύο ομάδες στις 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου έχουν αγώνες για τα ημιτελικά του Κυπελλου: ο ΠΑΟΚ παίζει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και η ΑΕΚ εκτός έδρας με τη Λάρισα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL