Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΡΗΣ / Πορεία ραγδαίας οπισθόδρομησης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΡΗΣ / Πορεία ραγδαίας οπισθόδρομησης...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Ο "αυτοκράτορας" του ελληνικού μπάσκετ στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου στόχευε στο να επανέλθει, σταδιακά, στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ και να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη με την πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά "ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο" στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Άρης τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου του στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA και στη Μπάσκετ Λιγκ βρίσκεται στα βάθη του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμος του Φάρου Λάρισας, με 5 νίκες και 10 ήττες, πιο πάνω μόνο από τον Πανιώνιο και τα Τρίκαλα (έχουν 3 νίκες και 12 ήττες).

Οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο δεν έκαναν το βήμα παραπάνω σε σχέση με πιο θετικές παρουσίες τους τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα πρέπει να δουν πολύ σοβαρά το ζήτημα της αποφυγής περιπετειών που να σχετίζονται με σενάρια υποβιβασμού... Στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι ο Άρης είχε 9 νίκες και 6 ήττες και βρισκόταν στην τέταρτη θέση πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ακριβώς στην ίδια θέση, ήταν και στις δύο αμέσως προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, με τον ίδιο απολογισμό νικών - ηττών (10-5).

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει πολύ δύσκολο έργο κρατώντας τα προπονητικά ηνία του Άρη σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σχετικά αισιόδοξος: "Μπορεί να έχουμε χάσει κάποια ματς, αλλά δείχνουμε σημάδια βελτίωσης. Όταν παίζεις με ποιοτικές ομάδες και έχεις λίγες λύσεις, κάνει τα πράγματα δύσκολα. Ευελπιστώ ότι θα επανέλθουμε".

Όσο άχαρο κι αν είναι για έναν σύλλογο που είναι συνυφασμένος με την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ να παλεύει για να μην μπλέξει σε περιπέτειες, το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι δύσκολο και σίγουρα θα πρέπει ο Άρης των 10 πρωταθλημάτων, των 8 κυπέλλων και των 3 ευρωπαϊκών τίτλων να αλλάξει το αγωνιστικό του πρόσωπο για να αποφύγει το "ατύχημα".

Το σίγουρο είναι πως η προσπάθεια μέσα στα παρκέ δεν μπορεί να μένει ανεπηρέαστη από τις εξωαγωνιστικές εξελίξεις και ειδικότερα το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Νίκος Λάσκαρης έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη των φίλων των «κίτρινων», ενώ είναι γνωστά τα πρόσφατα «μπλεξίματά» του με τη Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος. Το γεγονός δε πως το χρέος ανέρχεται σε πάνω από τα 4 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για το μέλλον.

Οπαδοί του Άρη έκαναν κατάληψη το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στα γραφεία της ΚΑΕ και έστειλαν το παρακάτω μήνυμα: "Βρισκόμαστε στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης, γιατί ως μέλη του Α.Σ Άρης έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Υ.Γ Μην κόβετε ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα λεφτά από τα εισιτήρια μόνο στην ομάδα και όχι στους λογαριασμούς της ΚΑΕ. Λευτεριά στον αυτοκράτορα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL