Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Παναθηναϊκός: Τραβήξανε στα άκρα το σχοινί!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Παναθηναϊκός: Τραβήξανε στα άκρα το σχοινί!

Αποκριάτικες μάσκες με τη μορφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου φόρεσαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, για να πικάρουν την Ευρωλίγκα

Οι σχέσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου με την Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ καλές, αλλά αυτήν την εποχή είναι οι χειρότερες! Ο Παναθηναϊκός, παρά τις έξι κατακτήσεις του τίτλου της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είχε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για την αντιμετώπιση που είχε από τη διαιτησία, με αποκορύφωμα τον ημιτελικό του φάιναλ φορ του 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Από την πλευρά της η Ευρωλίγκα δεν έχανε ευκαιρία να "ανταποδίδει", όπως έκανε π.χ. το 2015, όταν επέβαλε πρόστιμο "μαμούθ" 150.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο για δηλώσεις του, αλλά και τη συμπεριφορά του προς τους διαιτητές μετά από έναν αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ.

Και φέτος οι διαιτησίες που έχει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας παιχνίδια έδωσαν το δικαίωμα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει δημόσιες διαμαρτυρίες, αλλά η Ευρωλίγκα τον τιμώρησε για άλλον λόγο με εξοντωτική ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τα γήπεδα, που διεξάγονται οι αγώνες της διοργάνωσης και μάλιστα έστειλε τη φωτογραφία του σε όλες τις ομάδες (και στον... Παναθηναϊκό), προκειμένου να ενημερώσουν τους υπεύθυνους των γηπέδων ότι πρέπει να του απαγορεύουν την είσοδο, λες και είναι ο χειρότερος εγκληματίας!

Αφορμή για την πρωτοφανή τιμωρία ήταν η διένεξη που είχε ο "ισχυρός άνδρας" των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης με Τούρκους οπαδούς της Φενέρ στο instagram και τα σχόλια τα οποία έκανε. Οι επικεφαλής της Ευρωλίγκα θεώρησαν την ανταλλαγή ύβρεων ως πολύ σοβαρό παράπτωμα και γι' αυτό τον λόγο του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή, αν και στη συνέχεια φρόντισε να σβήσει τις σχετικές αναρτήσεις και να επιβεβαιώσει τις καλές σχέσεις του με την τουρκική ομάδα.

Η ευαισθησία αυτή της Ευρωλίγκα έχει σχέση, βέβαια, και με τα οικονομικά της, αφού ο βασικός χορηγός της είναι η Turkish Airlines, ενώ ο όμιλος Dogus, που φέτος βρίσκεται και στην ονομασία της Φενέρμπαχτσε, συμβάλλει κι αυτός στη χρηματοδότηση της διοργάνωσης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση αναγγέλλοντας δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της ομάδας του στη διοργάνωση, αλλά την Παρασκευή το ανακάλεσε. Συνεχίζει λοιπόν ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον για φέτος στην Ευρωλίγκα, αλλά με ανοιχτές τις εξελίξεις για το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής του μπασκετικού Παναθηναϊκού πριν λίγες μέρες είχε επισκεφθεί την έδρα της FIBA, που κι αυτή έχει μεγάλη αντιπαλότητα με την Ευρωλίγκα, μετά και τη στάση της τελευταίας με τους παίκτες των Εθνικών ομάδων και ο Παναθηναϊκός θα ήταν ένα πολύ σημαντικό "λάφυρο" σε περίπτωση που άλλαζε "στρατόπεδο" κι έπαιζε του χρόνου στο δικό της Τσάμπιονς Λιγκ.

Η σχετική ανακοίνωση του Δ. Γιαννακόπουλου την Παρασκευή καταλήγει:

"Χωρίς κανένα δημοψήφισμα (ο κόσμος μίλησε χθες) είμαι διατεθειμένος να αναλάβω κάθε οικονομική θυσία ώστε ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται σε μια διοργάνωση που θα απολαμβάνει τον σεβασμό που του αρμόζει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρωθούν ρήτρες εκατομμυρίων. Δεν είμαι, όμως, έτοιμος να παίξω με τον ιδρώτα των παικτών μας, που έχουν κάνει ως τώρα μια μεγάλη προσπάθεια, των φιλάθλων που έχουν πληρώσει από το υστέρημά τους για την αγορά διαρκείας και των αντιπάλων 15 ομάδων, τις οποίες σέβομαι απόλυτα και δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει φέρει σήμερα η Ευρωλίγκα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον σύλλογο και τους φιλάθλους του, θέλω να ανακοινώσω την τελική και οριστική μου απόφαση. Είναι μια απόφαση ειλημμένη και όχι μια αντίδραση της στιγμής. Θα σεβαστώ την προσωρινή τιμωρία μου από την Ευρωλίγκα, αλλά σε περίπτωση μη δικαίωσής μου, αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία με εμένα και τον Παναθηναϊκό στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Προς το παρόν θα φτάσουμε τον αγώνα μας εντός γηπέδου μέχρι το τέλος. Θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο το σύστημα που μας βάζει «τρικλοποδιές» και θα δώσουμε όλα τα εφόδια ώστε να ράψουμε το πολυπόθητο έβδομο αστέρι στη φανέλα μας. Κόντρα σε όλους και σε όλα, θέλουμε να νιώσουμε την υπέρτατη χαρά της απονομής του τροπαίου από τα χέρια του κ. Μπερτομέου σε Παναθηναϊκά χέρια.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνω ότι Παναθηναϊκός και Μάικ Τζέιμς έχουν συμφωνήσει σε όλα και ο παίκτης είναι... καθ’ οδόν για το ΟΑΚΑ, περιμένοντας μόνο την τυπική του αποδέσμευση από τους Pelicans".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, νωρίτερα υποστήριξε: "Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοια ασεβή συμπεριφορά. Δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σε ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Ελπίζω, ωστόσο, πως οι σχέσεις μας σύντομα θα δουν καλύτερες μέρες. Όμως, κάθε πλευρά οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες, ένας από τους οποίους είναι αυτός του αλληλοσεβασμού. Αν όχι, οι σύλλογοι αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην Ευρωλίγκα".

Παρά το γεγονός πως ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ δεν πήγε στο ΟΑΚΑ την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα με τη Μπασκόνια, προκειμένου να αποφύγει νέες τιμωρίες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ευρωλίγκα έβαλε αυτήν τη φορά στο... στόχαστρο τους παίκτες και το επιτελείο της ομάδας, που θέλησαν να δείξουν πως είναι στο πλευρό του Γιαννακόπουλου μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο. Κατά την ανάκρουση του ύμνου της Ευρωλίγκα, όλοι οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ παρέμειναν στον πάγκο. Οι παίκτες της αρχικής πεντάδας δεν πήγαν στο κέντρο του γηπέδου, όπως ορίζει το σχετικό διαδικαστικό.

Ο Καταλανός κόουτς στη συνέντευξη τύπου ήταν ξεκάθαρος για τις απόψεις του:

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Όταν ένας παίκτης έχει ένα πρόβλημα, ένας προπονητής, είναι πρόβλημα όλων. Όταν ένας οπαδός έχει ένα πρόβλημα, είναι πρόβλημα όλων μας. Σαφώς όταν συμβαίνει κάτι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, είναι πρόβλημα όλων μας. Θέλω να πω είναι ότι δεν φαίνεται λογικό ο ιδιοκτήτης της ομάδας βλέπει τους αγώνες από το σπίτι του. Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα χωρίς τον Παναθηναϊκό θα ήταν ένας αυτοκινητόδρομος χωρίς αυτοκίνητα. Ο Παναθηναϊκός δίχως την οικογένεια Γιαννακόπουλου και δίχως τον Δημήτρη είναι κάτι που δεν μπορώ να διανοηθώ. Γι’ αυτό ζητάω από όλο τον κόσμο να δουλεύει ώστε να υπάρχει μια αρμονία. Όποιος πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω να το κάνει και να λύσει μια κατάσταση, που δεν θα έπρεπε καν να έχει ξεκινήσει".

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με 14 νίκες και 8 ήττες σε τροχιά πρόκρισης με αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και συνεχίζει αήττητος μετά από 15 αγωνιστικές στη Μπάσκετ Λιγκ, παίρνοντας νωρίτερα από κάθε άλλη φορά το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς. Προκειμένου να ενισχυθεί κοντά στα καλάθια και ειδικά στη θέση σέντερ, όπου έχει κάποιο πρόβλημα, απέκτησε τον 27χρονο ΝΒΑer Έϊντριαν Πέιν, ενώ έγινε κι η σχετική ανακοίνωση για την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL