Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ / Γ. Βασιλειάδης: "Να αξιοποιήσουμε την Αρχαία Ολυμπία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΤΡΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ / Γ. Βασιλειάδης: "Να αξιοποιήσουμε την Αρχαία Ολυμπία"

"Έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή. Ο καιρός που ο σχεδιασμός γινόταν μέσα σε κλειστά υπουργικά γραφεία αποκομμένα από την πραγματικότητα και κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της εκάστοτε ηγεσίας έχει περάσει. Επομένως, το να έρθεις σε επαφή με την τοπική κοινωνία και τους φορείς που ζουν τα προβλήματα και βλέπουν πράγματα που εσύ κλεισμένος μέσα σε ένα γραφείο δεν μπορείς να αφουγκραστείς, σου δίνει τη δυνατότητα να χαράξεις μια νέα πολιτική, η οποία θα παράγει περισσότερα αποτελέσματα", επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την ομιλία του στην Πάτρα, στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Αναφερόμενος στο πώς συνδυάζεται ο αθλητισμός με την ανάπτυξη, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε: "Αυτό συμβαίνει με πάρα πολλούς τρόπους, οικονομικούς ή κοινωνικούς. Με οικονομικούς όρους, βάσει ερευνών προκύπτει πως ένα πολίτης που αθλείται κοστίζει στο σύστημα υγείας επτά φορές λιγότερο από κάποιον που δεν αθλείται. Αυτό είναι μια οικονομία κλίμακας. Άρα λοιπόν, νά ένας από τους λόγους που πρέπει να δώσουμε έμφαση στον αθλητισμό, είναι ένας καθαρά τεχνοκρατικός λόγος. Από εκεί και πέρα, ο αθλητισμός, ακόμη κι ο μαζικός, αποτελεί ένα προϊόν το οποίο κινεί τις τοπικές αλλά και τις υπερτοπικές οικονομίες. Δίνει ώθηση στο ΑΕΠ. Π.χ. το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε, την περίοδο της οικονομικής άνθισης κατείχε το 2,5% του ΑΕΠ. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αυτό το ποσοστό είναι ακόμη μεγαλύτερο, μια ολόκληρη οικονομία κινείται γύρω από τον αθλητισμό, γύρω από τις αθλητικές τουριστικές δράσεις".

Σχετικά με την Πάτρα, είπε ότι «το γεγονός που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων», ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Αρχαία Ολυμπία, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις: "Θα πρέπει να φτιαχτεί μια στρατηγική με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία. Είναι αδιανόητο το 2018 να έχουμε το κέντρο του αθλητισμού, τη γενέτειρα του αθλητισμού, και πάνω σε αυτή να μη βασίζεται ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ αυτής της χώρας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Δική μου πρόθεση είναι να έχουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός στο αρχαίο στάδιο. Ένα τέτοιο γεγονός κάθε χρόνο μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη και στον αθλητισμό, αλλά και στην οικονομία".

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του αθλητισμού, είπε χαρακτηριστικά: "Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις με αλχημείες για να οδηγηθούμε στην κανονικότητα, δηλαδή πώς θα μπορέσουμε να βρούμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ, χωρίς όμως να υπάρχει ΕΣΠΑ για εμάς".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL